GENEL, GÜNDEM

Kat İrtifakı ve Kat Mülkiyeti İşlemlerinde 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli Kullanımı Zorunlu Olacak

Kat İrtifakı ve Kat Mülkiyeti İşlemlerinde 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli Kullanımı Zorunlu Olacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2025’ten itibaren kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemlerinde 3 Boyutlu Sayısal Yapı Modeli’nin kullanımını zorunlu hale getiriyor.
Yeni uygulamayla birlikte dijitalleşme ve afet yönetimi hedeflerine önemli katkılar sağlanması amaçlanıyor.
Şehirlerin dijital ikizlerinin çıkarıldığı proje ile vatandaşların yapılarla ilgili doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması kolaylaştırılacak. Akıllı şehirler için önemli bir altyapı oluşturacak proje ile mevcut yapı stokunun tespiti ve takibi, tapu, kadastro, adres, 3 boyutlu bina verilerinin üretilerek belediye ve diğer kamu kurumlarının verileriyle entegre edilmesi sağlanacak. Proje, ayrıca deprem, sel ve heyelan gibi afetlerin yönetiminde de fayda sağlayacak.
3 Boyutlu proje modelleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürlüğünce 18 Aralık tarihinde 3B (3 boyutlu) modelleri üretimi ve 3B(3 boyutlu ) Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesinin sürdürülebilirliği konularında, Ordu Kadastro İl Müdürlüğünde; Ordu ili ve ilçe Belediyelerinde görev yapan ilgili personellere, Serbest Harita Mühendisleri ve Lisanslı Harita Mühendisleri ile Ordu Kadastro Müdürlüğü ve ilçe Tapu Müdürlükleri personeline bilgilendirme ve eğitim verildi.
Afetle mücadeleyi de hızlandıracak 3 boyutlu kadastro ile afet sonrası arama kurtarma çalışmalarında doğru yerde ve erken müdahale imkanı elde edilecek. Ayrıca, hasar tespit çalışmalarında da doğru veriye hızlıca ulaşılacak.
Diğer taraftan tapu kayıtlarıyla gerçek kullanım arasındaki fark da tespit edilecek. Şehir planlama, arazi yönetimi, mühendislik projeleri, vergi toplama, kültürel ve doğal varlıkları koruma, çevre koruma gibi kadastro dışındaki değişik alanlarda yürütülen çalışmalar için de gerekli olan üç boyutlu konum verileri sağlanacak. Proje, akıllı şehirler için önemli bir altyapı oluşturacak.

GENEL

ORDU’DA KENT ESTETİĞİ KORUNUYOR

ZAMANLA AŞINAN VE ZARAR GÖREN MOBİLYALARIN BAKIM VE ONARIMI YAPILIYOR

 

Bu kapsamda ekipler 19 ilçede kendi tesislerinde kendi üretimini yaptığı park ve yeşil alanlarda bulunan spor aletleri, aydınlatma direkleri, korkuluklar gibi kent mobilyalarında zarar gören noktaları tespit ederek bakım ve onarımı çalışması gerçekleştiriliyor. Yapılan çalışmalar ile mobilyalar daha sağlıklı ve sağlam bir şekilde vatandaşların kullanımına sunuluyor.

 

Çalışmalarına hızla devam eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçe genelinde bulunan hasar görmüş tüm mobilyalarda bakım ve onarım gerçekleştirecek.

EĞİTİM, SÜRMANŞT

BAŞKAN GÜLER, GENÇ YETENEĞİ YALNIZ BIRAKMADI

Ordu Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla sahne alan Fatsa Fen Lisesi Öğrencisi Piyanist Çağan Sönmez, seyircilere “Piyano Resitali“ sundu. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’de genç yeteneği bu mutlu günün de yalnız bırakmadı.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Organizasyonunda, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Çalgı Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Köksal Apaydınlı’nın Akademik Danışmanlığı ile Piyanist Çağan Sönmez tarafından “Piyano Resitali“ gerçekleştirildi. Ordu Üniversitesi Ceren Özdemir Konser ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Piyano Resitali” ile katılımcılar keyifli bir akşam yaşadı.

 

Genç yeteneği bu mutlu gününde yalnız bırakmayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, konser sonrasında Sönmez’i tebrik ederek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.