ASAYİŞ, Basketbol, Bilim & Teknoloji, DOĞA, EĞİTİM, EKONOMİ, Futbol, GENEL, GÜNDEM, Güzellik & Moda, Hayvanlar, Magazin, Şampiyonlar Ligi, Spor, SPOR, SÜRMANŞT, TARIM, Uefa Avrupa Ligi, Uluslar Ligi, Uncategorized, Voleybol Haberleri, YAŞAM

PERŞEMBE’YE ATIK SU ARITMA TESİSİ KURULACAK

PERŞEMBE’YE ATIK SU ARITMA TESİSİ KURULACAK

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 23’ÜNCÜ ATIK SU ARITMA TESİSİ İÇİN 270 MİLYON TL BÜTÇE AYIRDI

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler,23’üncü atık su arıtma tesisinin Perşembe ilçesine yapılacağını söyledi. Toplam 270 milyon TL’ye yapılacak olan tesis için ilk kazmanın 2025 yılında vurulması planlanıyor.

 

Ordu’nun 19 ilçesinde yatırım çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde ilçelere modern alt ve üstyapı çalışmaları kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ordu’nun sakin şehri olan Perşembe ilçesine hitap edecek olan atık su arıtma tesisi için gerekli olan finansman sağlandı. Toplam 270 milyon TL’ye yapılacak olan tesisin 135 milyon TL’si hibe olarak alındı. Geriye kalan kısım ise Büyükşehir tarafından finanse edilecek.

 

BAŞKAN HİLMİ GÜLER MÜJDEYİ VERMİŞTİ

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Aralık Ayı 1. Olağan Meclis Toplantısında ilçelere yapılacak yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapmıştı. Ordu’nun sakin şehri olan Perşembe’ye de atık su arıtma tesisi yapılacağını müjdeleyen Başkan Güler, projenin 2025 yılı içerisinde başlanacağını vurgulamıştı.

 

PERŞEMBE’YE HAYIRLI OLSUN

 

İlçeye kazandırılacak 23’üncü atık su artıma tesisi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Başkan Güler, şu ifadelere yer verdi:

“Ordu’muzu geleceğe taşıyan projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz!

Perşembe’de 270 milyon liralık dev bir yatırımla Atık Su Arıtma Tesisi projesini hayata geçiriyoruz. Bu büyük yatırımın 135 milyon lirası hibe olarak sağlandı. Perşembe, sakin şehir kimliğiyle artık daha da güzel bir hale gelecek ve tertemiz denizlere kavuşacak. Ordu’muzun her köşesini modern ve yaşanabilir bir geleceğe hazırlıyoruz. Perşembe’miz ve tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olsun!”

 

 

ASAYİŞ, Bilim & Teknoloji, DOĞA, EĞİTİM, GENEL, GÜNDEM, Hayvanlar, Magazin, Manşet, Politika, SPOR, SÜRMANŞT, TARIM, Uncategorized

DEPREMİN ETKİSİNİ ORMEK KURSLARINDA ATLATTI

DEPREMİN ETKİSİNİ ORMEK KURSLARINDA DİKİŞ-NAKIŞ ÖĞRETEREK ATLATTI

 

YAŞADIKLARINI DİKİŞ MAKİNALARININ SESLERİ ARASINDA UNUTUYOR

 

ORMEK İKİNCİ EVİ OLDU

 

O, ORDU’YU, ORDU ONU SEVDİ

 

6 ŞUBAT DEPREMLERİ DOLAYISIYLA ORDU’YA GELEN USTA ÖĞRETİCİ SONGÜL AYTEKİN, ZOR GÜNLERİNİ ORMEK KURSLARINDA AİLE ORTAMINDA VERDİĞİ EĞİTİMLERLE ATLATTI

 

6 Şubat depremleri sonrası Ordu’ya gelen ve yaklaşık iki yıldır Fatsa ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Songül Aytekin, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda eğitmenlik yapmaya başladı. Yaklaşık iki yıldır ORMEK’te giyim üzerine eğitimler veren ve zorlu süreci dikiş makinaları sesleri arasında, kursiyerlerinin aile sıcaklığındaki ortamıyla atlatan Aytekin, “Deprem gerçekten küçük kıyametti. Zor günleri ORMEK’te bu sıcak aile ortamında atlattım. Burası benim ikinci evim oldu” dedi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) açtığı kurslarla vatandaşların bilgi ve beceri yönlerini ortaya çıkarmanın ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarının yanı sıra sosyal etkileriyle de adından söz ettiriyor.

 

DEPREMİN ETKİLERİNDEN ORMEK’TEKİ AİLE ORTAMI İLE UZAKLAŞTI

 

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük bir yıkıma sebep olan depremlerden birçok il gibi Malatya’da etkilendi. Bu kapsamda Malatya’da yaşayan ve depremden etkilenen 51 yaşındaki Songül Aytekin, zor günlerin ardından Fatsa’ya geldi. Burada yaşamını sürdüren Aytekin, Malatya’da olduğu gibi Ordu’da da Halk Eğitim ve Fatsa ORMEK aracılığı ile Giyim ve El Sanatları alanında eğitimler vermeye başladı. ORMEK’te verdiği eğitimler ve bu aile ortamı Aytekin’in yaşadığı zorlu süreçten uzaklaşmasında büyük rol oynadı.

 

AYTEKİN: “ORMEK İKİNCİ EVİM ORDU İKİNCİ MEMLEKETİM OLDU”

 

Fatsa ORMEK’te özveri ile eğitim vermeyi sürdüren Usta Öğretici Songül Aytekin, hem yaşadığı zorlu süreci hem de bu zorlukları nasıl atlattığı hakkında konuştu.

 

‘Küçük kıyamet’ olarak nitelendirdiği depremlerin etkisini ORMEK’te sıcak aile ortamında aştığını aktaran Aytekin, “Malatyalıyım, depremde Malatya’daydım. O an küçük kıyametti. Gerçekten asrın felaketiydi. Evimiz hasar aldı. Bu sebeple Ordu’ya geldik ve Fatsa’ya yerleştik. Usta öğretici olduğum için ORMEK’te bu çalışmalarıma devam ettim. Zor günleri burada atlattım. ORMEK’te Ordu’da benim ikinci evim ikinci memleketim oldu. Halk eğitim ve ORMEK beni bağrına bastılar, beni yalnız bırakmadılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde yeniden hayata bağlandım. Ordu’yu da Ordu insanlarını da çok seviyorum” diye konuştu.

 

KURSİYERLER: “SONGÜL HOCAMIZ, KİMİ ZAMAN BİR ANNE KİMİ ZAMAN BİR ABLAMIZ GİBİ, ONU ÇOK SEVİYORUZ”

 

Songül Aytekin’in eğitim verdiği kursiyerlerde kendisini çok sevdiklerini belirttiler. Aytekin’i kimi zaman bir anne kimi zaman bir abla olarak gördüklerini aktaran kursiyerler, zorlu süreçleri hep birlikte atlattıklarını kaydettiler.

ASAYİŞ, Bilim & Teknoloji, DOĞA, GENEL, GÜNDEM, Hayvanlar, Magazin, SPOR, SÜRMANŞT, TARIM, Uncategorized

TOPLU ULAŞIM İÇİN VİZE İŞLEMLERİNİ UNUTMAYIN!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada Altınordu ilçesinde elektronik ücret toplama sistemi kapsamında hizmet veren toplu taşıma araçlarından faydalanan üniversite öğrencilerinin indirimli kartlarının vize işlemlerini 01 Ocak 2025 tarihine kadar yapılması istendi.

Öğrencilerin sorunla karşılaşmamak için vize işlemlerini zaman kaybetmeden yaptırması gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

Öğrenci kartların vizeleme işlemi 12.12.2024 tarihinde başlayacak olup 01 Ocak 2025 tarihine kadar devam edecek. Bu tarihe kadar Öğrenci Kartlarını, Ordumkart dolum noktalarından veya bayilerden bakiye yüklemek üzere vize işlemlerini yapabileceklerdir.

Öğrenciler, İndirimli Öğrenci Seyahat Kartları için herhangi bir belgeye ihtiyaç duymadan vizeleme işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

Öğrenci kartların vize işlemleri ücretsiz olup hiçbir bayi vize işlem ücreti talep etmeyecektir. 01 Ocak 2025 tarihine kadar vize edilmeyen kartlar tam tip kartlara dönüşecektir. Vizesi yapılmadığı gerekçesiyle tam ücret ödenen kartlardan idare sorumlu değildir. Tüm sorumluluklar kart sahiplerine aittir.

 

KART DOLUM NOKTALARI

•             TUM (Cumhuriyet Meydanı)

•             Ordu Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası Girişi

•             Ordu Üniversitesi

•             Öğretmenler sitesi (eski otogar önü)

 

Ayrıca öğrenciler vize işlemlerini tüm yetkili bayilerde yapabilecekleri ifade edildi.