Genel

KENT LOKANTASI’NA YOĞUN İLGİ VE TAM NOT

Sosyal Belediyecilikte Altınordu Farkı

KENT LOKANTASI’NA YOĞUN İLGİ VE TAM NOT

Altınordu Belediyesi tarafından geçtiğimiz pazartesi günü hizmete giren Kent Lokantası, halktan büyük ilgi görüyor. 20 Eylül’de kapılarını dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere halka açan Kent Lokantası’nda 5 günde 3 bin 300 kişi uygun fiyattan yemek yeme fırsatı buldu.

Altınordu Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirdiği Kent Lokantası, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Hafta içi her gün saat 13.00 ile 16.00 arasında hizmet veren Kent Lokantası, her kesimden yurttaştan tam not aldı. Belediye Hizmet Binasının alt katında dar gelirli vatandaşlar başta olmak üzere işçi, esnaf ve emeklilerin de faydalandığı lokantada dört çeşit yemek sadece 75 TL’ye sunuluyor. 20 Eylül itibariyle kapılarını halka açarak günlük vatandaşlara ekonomik beslenme fırsatı sunan Kent Lokantası, açıldığı 5 günlük sürede 3 bin 300 kişiye hizmet verdi. Ortalama günlük 650 kişinin uygun fiyattan yemek yiyebildiği Kent Lokantası ile vatandaşlar hijyenik ortamda sağlıklı ve lezzetli yemeklerle buluşturuldu.

KENT LOKANTASINI CAN SUYU OLARAK GÖREN VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Kent Lokantasına gelerek yemek yiyen vatandaşlar, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye teşekkür etti. Kent Lokantasını kendileri için can suyu olarak gören esnaf Saniye Akdeniz, “Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel uygulama. Bütün vatandaşların buraya gelip yemek yemesini isterim. Her şeyiyle dört dörtlük. Bu nedenle belediyemizi tebrik ediyorum. Bir çorba dışarıda 100-150 lira, burada 4 çeşit yemek 75 lira. Ben de bir esnaf olarak takdir ediyorum. Burası bizim can suyumuz oldu. Hem esnaf açısından hem millet açısından süper bir yer. Bu uygulamanın başka yerlerde de faaliyete geçmesini isterim” dedi.

“FİYATLAR DIŞARIYA GÖRE YARI YARIYA FARK EDİYOR”

Emniyetten emekli olan Zekeriya Engin, geçim sıkıntısı nedeniyle vatandaşları ekonomik olarak rahatlatacak yerlere mecbur kaldıklarını belirterek, “Buradaki fiyatlar dışarıya göre yarı yarıya fark ediyor. Vatandaşlar da geçim sıkıntısı nedeniyle bu gibi yerleri tercih ediyorlar. Bu hizmet vatandaşlar için dört dörtlük oldu. Ben emekliyim aldığım maaş bana yetmiyor” diye konuştu.

Bir diğer vatandaş Salih Tepe de, “Altınordu Belediye Başkanımız Ulaş Tepe, vatandaşlara faydalı uygulamalar yapıyor. Burası da faydalı. Çünkü; 1 tabak çorba dışarıda 100 lira, burada 4 tabak yemek 75 lira. Vatandaşlar da bu yüzden buraya geliyor” şeklinde konuştu.

Meryem Altuntaş ise, uygulamanın çok iyi olduğunu belirterek, “Kent Lokantası İstanbul’da da vardı. Ordu’da da olması çok güzel bir şey. Geçim sıkıntısı çeken vatandaşların buraya gelmelerini tavsiye ederim. Uygun fiyat olmasına rağmen yemekler çok güzel. Hizmetleri çok güzel” ifadelerinde bulundu.

Dursun Başar, “Vatandaş için çok güzel oldu. 75 lira iki çay parası. Dışarıda bir öğün yemek fiyatına burada dört öğün yemek yenir. Vatandaşların çok büyük istifadesi var. Ben isterim ki başkanımız bir tane daha açsa. Çok teşekkür ediyoruz başkanımıza” ifadelerini kullandı.

Genel

3 Çocuk Babası Hayatına Son Verdi

Ordu’nun Kumru ilçesinde 55 yaşındaki Zeki Ünal, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı kendi yaşamına son verdi.
3 Çocuk Babası Hayatına Son Verdi
Olay ilçenin Eskiçokdeğirmen Mahallesinde meydana geldi. 3 çocuk babası Zeki Ünal, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı kendi yaşamına son verdi. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Zeki Ünal’ın hayatın kaybettiği belirlendi.

Ekipler olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Genel

ORDU’DA 62. GÖLET TAMAMLANDI

HİLMİ GÜLER’İN ÖZEL ÖNEM VERDİĞİ GÖLET ÇALIŞMASINDA 62 GÖLETTE TAMAMLANDI

 

GÖLKÖY, ULUVAHTA YAYLASINDA TURİZM AMAÇLI YAPILAN GÖLET HAYIRLI OLSUN

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in su kaynaklarının çeşitlendirilmesini sağlamak ve gelecekte oluşabilecek kuraklığa karşı tedbirli olmak amacıyla ilçelerde başlattığı gölet çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Bu kapsamda Gölköy ilçesi Uluvahta Yaylasında geçtiğimiz aylarda başlatılan turizm amaçlı gölet çalışması tamamlandı. Yapımı tamamlanan bu gölet ile birlikte Ordu’da 5,5 yılda 62’inci gölet yapılarak kullanıma sunuldu.

 

Başkan Güler’in öncülüğünde Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ile 5,5 yılda kırsal mahalleler başta olmak üzere ilçe merkezlerinde içme suyu başta olmak üzere, hayvancılık, tarım ve turizm alanında kullanılmak üzere göletler hayata geçirildi. Yağan kar ve yağmur sularının kaynağında tutulduğu göletler doğal yapıyı ve estetiği bozmayacak şekilde inşa edildi.

 

TURİZM AMAÇLI 62. GÖLET ULUVAHTA YAYLASINA YAPILDI

 

Ordu’nun 19 ilçesinde alt ve üstyapıda önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ile Gölköy ilçesi Uluvahta Yaylasına Turizm amaçlı gölet çalışmasını tamamladı. Kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde, temelden 10 metre yüksekliğinde, 82 metre gövde uzunluğundaki gölet 32 bin 750 metreküp su tutma kapasitesine sahip olarak inşa edildi. Tamamen doğaya uyumlu inşa edilen göletin hizmete alınması ile birlikte kuraklık riskine karşın alternatif bir su kaynağı da oluşturulmuş olundu.

 

ORDU’DA SULAR AKIP GİTMİYOR

 

Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler’in göreve başlamasından sonra Ordu’da toplam 62 adet gölet yapılarak hizmete sunuldu. Yapılan çalışmalar kapsamında, Mesudiye’de 19, Korgan’da 11, Altınordu’da 8, Aybastı’da 6, Çatalpınar’da 3, Gölköy’de 6, İkizce ’de 1, Kabataş’ta 5, Perşembe’de 2 ve Akkuş’ta 1 olmak üzere 10 ilçede toplamda 62 gölette su tutumu sağlandı.

 

Yapılan göletler ile birlikte alternatif içme suyu kaynakları artırılırken kuraklık tehlikesine karşı Ordu’nun su sıkıntısı en aza indirilmesi hedefleniyor.