Genel

Ordu’da ilköğretim haftası törenlerle başladı
Vali Muammer Erol, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası dolayısıyla Altınordu 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen programa katıldı.
75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleştirilen yeni eğitim öğretim yılı ve İlköğretim Haftası açılış programına, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Kaymakam Adayları Emre Konakcı, Yunus Şit, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, okul müdürleri, öğrenci velileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, “Bugün ülkemizin her yanında olduğu gibi eğitim kenti Ordu’muzda da büyük bir sevinç ve mutluluk içerisinde; 572 okul, 6.447 derslikte, 119 bin 79 öğrenci ve 11 bin 497 öğretmenimizle bu heyecana ortak oluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, eğitimin bir milletin geleceğini inşa eden en önemli yapı taşı olduğunu vurgularken, ‘Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk hâlinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder’ diyerek, eğitimin milletimiz için taşıdığı hayati önemi en çarpıcı şekilde ifade etmiştir. Bugün, bizler de İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bu bilinçle hareket ediyor ve ülkemizin geleceğini aydınlatacak nesiller yetiştirmek için büyük bir kararlılıkla çalışıyoruz. Eğitimi, yalnızca bir bilgi aktarım süreci değil, aynı zamanda bilimin ve aklın ışığında toplumsal bir aydınlanma olarak görüyoruz” diye konuştu.
Vargeloğlu konuşmasına şöyle devam etti;
“Deprem tahkiki sonucunda 66 okul ve kurumumuzun yıkımı gerçekleştirilerek güçlendirme kararı verilen 46 okul ve kurumumuzun güçlendirme çalışmaları tamamlanmıştır. İlimizde 195 olan kütüphane sayısı yeni açılan kütüphaneler ve 34 adet sıfır atık kütüphanesiyle birlikte toplam 411’ e, kütüphanelerimizdeki kitap sayısı ise 299.321 den 1.603.032’ye ulaştı. Son beş yılda 490 derslik kapasiteli 38 okul, 2 atölye, 372 kişi kapasiteli 3 pansiyon, 450’şer kişilik 3 spor salonu ve 4 adet çelik kapalı sahadan oluşan 41 adet yatırımımız tamamlanmış olup; 190 derslik kapasiteli 14 okul, 450 kişi kapasiteli 3 pansiyon ve 450 kişi kapasiteli 1 spor salonu ile toplam 18 adet yatırımımız devam etmektedir. Hayırsever yatırımları kapsamında olan toplam 35 derslikli 6 okulumuz, proje aşamasındadır. Altınordu ilçemizin Karşıyaka ve Şahincili mahallelerinde yapımı tamamlanan Şehit Okan Melikoğlu İlkokulu ve Ortaokulu, Karşıyaka
Ortaokulu ve Hükümet Konağı Anaokulu, bu yıl itibariyle eğitim öğretime başlamıştır. Yine son 5 yılda 99 kurumumuzda doğalgaz dönüşümü tamamlanmıştır. İlimizde 2020 yılına kadar 1 olan e-sınav merkezi sayısı 10’a; 3 olan Bilim
ve Sanat Merkezi sayısı ise 12’ye çıkarılmıştır. “
Haftanın anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan 5. sınıf öğrencisi Arel Aslan Yalçınöz, “Hepimiz yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış olmanın coşkusu ve sevinci içindeyiz. Okulumuza, öğretmenlerimize, arkadaşlarımıza kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla biran önce tanışmak, büyük sınıflar olarak onlara yol göstermek ve yardımcı olmak istiyoruz. Ülkemizi her alanda çok daha iyi yerlere getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğimizden şüpheniz olmasın” dedi.
Sınıf Öğretmeni Nazlı Emeksiz ise konuşmasında, “Okul, öğrencilerin donanımlı, bilgili, yön verilen değil, yön veren, hakkını arayan ve savunan, aydın ve aydınlatan birey olarak yetiştirmeye çalışır. Sevili öğrenciler; sizleri okulumuzda kişiliği gelişmiş, ilke ve hedefleri olan çağdaş, bilgili küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı, zorluklarla baş eden yenilikçi bireyler olarak yetişiyoruz. Sizlerin başarısı, ülkemizin geleceğine umut olacaktır. Bütün amaçlarınıza ulaşabilmenin tek yolu çalışmaktır” dedi.
Konuşmaların ardından, 4. sınıf öğrencilerinden Nehir Çağla Bektaş ile Elif Defne Arslan “İlköğretim Haftası” adlı şiirleri okudu.
Vali Muammer Erol, daha sonra beraberinde diğer protokol üyeleri ile birlikte 1/A ve 1/B sınıfına geçerek ücretsiz ders kitaplarının temsili dağıtım törenine katıldı.
Vali Erol, öğrencilerle bir süre sohbet etti ve yeni eğitim-öğretim yılında derslerinde başarılar

Genel

AK PARTİ TÜRKİYE BULUŞMALARI ORDU PROGRAMI

TÜRKİYE BULUŞMALARI ORDU PROGRAMI 12 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ GENEL BAŞKAN VEKİLİMİZ MUSTA ELİTAŞ BAŞKANLIĞINDA 19 MİLELTVEKİLİ İLE İCRA EDİLECEK

 

İL TEŞKİLAT BAŞKANI SEFA YÜCE ; ORDU İÇİN HER DAİM ÖZÜMÜZDEN GELECE ;

 

Bizim dert ortağımız milletimizdir. 22 yıldır olduğu gibi AK PARTİ Milletin partisi ve Milletin iktidarıdır

AK PARTİ İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Sefa Yüce yaptığı açıklamada Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızın 81 İlde düzenlemiş olduğu Türkiye Buluşmaları programının Ordu’da 12 Eylül 2024 Perşembe günü gerçekleştirileceğini bildirdi.

 

Teşkilat Başkanı Sefa Yüce, AK PARTİ Genel Başkan Vekilimiz Kayseri Milletvekili Sn.Mustafa Elitaş Başkanlığında , MKYK Üyesi Hemşehrimiz Fahrettin Yahşi ile birlikte 19 Milletvekili ile Türkiye Buluşmaları Programının tamamlanacağını ifade etti.

 

Başkan Yüce; Genel Başkan vekilimiz Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, 12 Eylül Perşembe günü, programına İl Teşkilatımızı ziyaret ederek başlayacağını , daha sonra sırası ile , Yerel ve Ulusal Basınla toplantı yapacağını , ardından Valilik ziyareti, Şehir Hastanesi İnşaatı ziyareti, Ordu Üniversitesi ziyareti, MHP İl Başkanlığını ziyaret, Büyükşehir Belediyesini ziyaret, Fındık zararlısı Kokarca ile mücadele toplantısı, STK larla toplantının ardından son olarak Esnaf ziyaretlerinde bulunacağını Genel Başkan Vekilimiz Mustafa Elitaş ‘ın aynı gün akşamı ilimizden ayrılacağının bilgisini verdi.

 

Teşkilat Başkanı Sefa Yüce ; 19 İlçe programı hakkında da bilgi verirken , Milletvekillerimiz 19 ilçemizde aynı gün, esnaf ziyaretleri yapacaklar, STK temsilcileri ile görüşecekler, ev ve hasta ziyaretlerinde bulunacaklar, dernek ve vakıf ziyaretleri, şehit aileleri ziyaretlerinde bulunacaklarını belirterek , Trabzon Milletvekili Sn.Yılmaz Büyükaydın’ın Akkuş İlçesinde, İstanbul Milletvekili Sn.Mustafa Demir’in Altınordu İlçesinde , Tokat Milletvekili Sn.Yusuf Beyazıt’ın Aybastı İlçesinde , Karabük Milletvekili Sn.Durmuş Ali Keskinkılıç’ın Çamaş İlçesinde, İstanbul Milletvekili Sn.Şengül Karslı’nın Çatalpınar İlçesinde,Sinop Milletvekili Sn.Nazım Maviş’in Çaybaşı İlçesinde, İstanbul MilletvekİLİ Sn.Hasan Turan’ın Fatsa İlçesinde, Zonguldak Milletvekili Sn.Saffet Bozkurt’un Gölköy İlçesinde, İstanbul Milletvekili Sn.İsmail Erdem’in Gülyalı İlçesinde, İstanbul Milletvekili Sn.Seda Gören Bölük’ün Gürgentepe İlçesinde , Samsun Milletvekili Sn.Orhan Kırcalı’nın İkizce İlçesinde,Giresun Milletvekili Sn.Ali Temür’ün Kabadüz ilçesinde, Tokat Milletvekili Sn.Cüneyt Aldemir’in Kabataş İlçesinde, İstanbul Milletvekili Sn.Adem Yıldırım’ın Korgan İlçesinde, İstanbul Milletvekili Sn.Serkan Bayram’ın Kumru İlçesinde, Giresun Milletvekili Sn.Nazım Elmas’ın Mesudiye İlçesinde, İstanbul Milletvekili Sn.ÜmmügüLŞEN Öztürk’ün Perşembe ilçesinde, İstanbul Milletvekili Sn. İsmail Emrah Karayel’in Ulubey İlçesinde , Sivas Milletvekili Sn.Hakan Aksu’nun Ünye ilçesinde , Türkiye Buluşmaları programını icra edeceğini belirtti.

 

Başkan Yüce; Ordu için her daim özümüzden geleceğe temalı ziyaretlerde , son zamanlarda dünya ile birlikte Türkiye ‘de de bazı sıkıntıların meydana geldiğini hatırlatarak AK PARTİ ‘nin en büyük serveti milleti ile birlikte olmaktır. İşte biz bu sıkıntılarımızı milletimizle paylaşacağız , bunun geçici bir durum olduğunu , Dünya Lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği , bilge kişiliği , dünyada etkin konumu ile kısa zamanda problemlerimizi aşacağımızı anlatacağız ,bizim paydaşımız vatandaşlarımız. Bizim dert ortağımız

Genel

MELET’İN CAZİBESİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

MELET’TE DEĞİŞİM SÜRÜYOR. 3. ETAP ÇALIŞMALARI TAM GAZ

 

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ‘Büyük Melet Projesi’ kapsamında değişim ve dönüşümün devam ettiği Melet’te 3. etap için çalışmaları tam gaz devam ediyor. 1. ve 2. etabı ile göz dolduran Melet, hayata geçen 3. etap çalışmalarıyla da Ordu’nun gözde mekanlarından biri olma yolunda ilerliyor.

 

HER ŞEYİ İLE DÖRT DÖRTLÜK

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in büyük önem vererek Ordu’nun yeni sosyal mekanlarından bir tanesi haline getirdiği Melet, mezbelelik ve atıl görünümünden kurtularak dört dörtlük bir yaşam merkezi haline geldi. 1. ve 2. etabı tamamlamasının ardından hız kesmeyen Büyükşehir Belediyesi, Melet Irmağı’nın Durugöl Mahallesi’nde yer alan kısmında, Karadeniz Sahil Yolu ile Karadeniz kıyısı arasında kalan 50 dönümü aşkın bir alanda 3 etap için geçtiğimiz aylarda çalışmalarına başladı.

 

Alanda şuana kadar yağmur suyu drenaj hattı, yüzde 70 oranında baskı beton, yürüyüş yolları, toprak tesviye, elektrik alt yapısı, sulama borularının döşemesi gibi çalışmalarda sona gelen ekipler projeyi en kısa sürede tamamlayarak vatandaşların kullanımına açacak.

 

Proje kapsamında yürüyüş yolu, kafeterya, çocuk oyun alanları, fitness alanı, çok amaçlı spor sahaları, otopark, kuru havuz, toplanma ve etkinlik alanları, peyzaj düzenlemeleri, mescit ve şadırvanın bulunacağı 3. etap modern kent mobilyaları ve aydınlatma sistemi ile zenginleştirilecek.

 

1.VE 2. ETAP GÖZ DOLDURMAYA DEVAM EDİYOR

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Melet’te ilk olarak 8 bin metrekarelik alanı tamamlayarak kullanıma açmıştı. Daha sonra 2. etaba geçen Büyükşehir Belediyesi burada da 30 dönümlük bir alanda uyguladığı proje ile Ordu’ya çok güzel bir sosyal yaşam alanı kazandırmıştı. Vatandaşların da beğenisini toplayan 1. ve 2. etap çalışmaları bölgeye hareket getirerek eski atıl dönemlerini geride bırakarak her gün onlarca vatandaşın ziyaret ettiği bir alan dönüşmüştü.