Genel

EMEKLİHÂNE PROJESİNİN YÜZDE 80’İ TAMAM

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcıları Bahadır Baş ve Hamdi Salih Kalyoncu ile yapımı devam eden Emeklihâne projesinde incelemelerde bulundu. Burada inşaatın son aşamasıyla ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Ulaş Tepe, ağustos ayında başlayan çalışmalarda sona yaklaşıldığını müjdeledi. İncelemelerinin ardından çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tepe, kentteki atıl alanları daha nitelikli hale getirdiklerini söyledi.

Emeklilerin ihtiyaçlarına cevap verilecek bir alan inşa ettiklerini belirten Tepe, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yılı emekliler yılı ilan etmesinin ardından Altınordu Belediyesi olarak biz de harekete geçtik. Geçen dönem çok verimli kullanılmayan Durugöl Mahallemizdeki alanı kendi imkânlarımızla beraber farklı nitelik kazandırarak işler hale getiriyoruz. Burada hayata geçireceğimiz uygulamayla ilimizdeki emekliler; uygun bir fiyata çaya, kahveye, ufak atıştırmalıklara, kitaplara, günlük gazetelere ve ücretsiz bir şekilde internete erişebilecekler” diye konuştu.

“DİNLENME DURAĞI”

Her kesimin yanında olmaya özen gösterdiklerini kaydeden Başkan Tepe, “Burayı emeklilerimiz için bir dinlenme durağı olarak adlandırabiliriz. Şu anda yapılan fiziki çalışmaların yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Hem Kent Lokantamızla hem Emeklihânemizle birlikte özellikle dezavantajlı bütün grupları destekleyen, her an her kesiminin yanında olan belediye olmaya özen gösteriyoruz. Burası sadece emeklililerimizin gelip dinlenebileceği bir alan olmayacak, bütün hemşehrilerimiz buradan faydalanabilecekler. Ama özellikle buradaki amacımız; emekli hemşehrilerimizin yazın serin, kışın sıcacık bir mekanda sosyalleşebilecekleri yepyeni bir alana kavuşmalarıdır. Bütün hemşehrilerimize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

Başkan Tepe, inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından alanın en kısa sürede hizmete sunulacağını sözlerine ekledi.

Genel

RANDIMAN KIRMADAN 250 TL YE SATIN ALIYORUZ.
Belediye Başkanımızın başlattığı kampanyaya Muhtarimiz Beytullah Gülmez den ilk ve anlamlı destek geldi.
Tüm ifadeler:

25

Genel

BU STÜDYODA SANAT VAR

amın baştan sona serüvenini öğrenmek isteyen sanatseverler Ordu’da hayata geçirilen Sıcak Cam Stüdyosunda buluşuyor. 

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sanat ve sanatçıya verdiği önemin bir göstergesi olarak Gülyalı ilçesi Marino Port Alışveriş ve Eğlence Merkezi içerisinde hayata geçirilen Sıcak Cam Stüdyosu sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Cam üretimin baştan sona takip edilmesi ve dileyenlerinde bu sanatı öğrenmesine imkan sunan bu stüdyo sanatseverlerin ilgi odağı oluyor.  

 

HER AŞAMASI KEŞFEDİLİYOR 

 

Sıcak Cam Stüdyosunda cam sanatçısı eşliğinde çelik cam üfleme ve şekillendirme piposu ile sıcak ve akıcı halde fırından alınan cama özel malzemeler kullanarak şekil veriliyor. Bu süreç sonucunda cam sanatçının maharetli ellerinde şekillenerek eşsiz ve göz alıcı eserlere dönüştürülüyor.  

 

İZLEME VE ÖĞRENME FIRSATI SUNULUYOR 

 

Sıcak Cam Stüdyosu, ziyaretçilerine cam üretiminin tüm aşamalarını izleme ve öğrenme fırsatı da tanıyor. 

Cam Stüdyosunu ziyaret edenler için alana kurulan mini tribünlerle cam fırınlarını ve bu fırınları kullanarak cama hayat katan sanatçıları izleyebilme imkânı sunuluyor. Cam sanatının büyüleyici sürecini yakından görme fırsatı, sanatseverler için unutulmaz bir deneyim haline geliyor. 

 

İDEAL BİR MERKEZ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR 

 

Ordu’daki Sıcak Cam Stüdyosu hem öğrenme hem de izleme fırsatlarıyla cam sanatının derinliklerine inmeyi isteyen herkes için ideal bir merkez olma yolunda ilerliyor. Ordu’da yeni bir istihdam kapısı olan, sanatsal olarak işlenerek imalatının ve pazarlaması gerçekleştirilen ürünler ilerleyen süreçte Ordu Büyükşehir Belediyesi Çamlıköşk Sosyal Tesislerinde açılacak olan showroomda sergilenerek satışı da yapılacak.  

 

“KARADENİZ’DE TEKİZ” 

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sıcak Cam Stüdyosu sorumlusu olan Cam Sanatçısı Emir Özkaya, stüdyo ve sanat ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak buranın Karadeniz’de tek olduğunu söyledi. 

Cam Sanatçısı Özkaya şöyle konuştu: 

“Burada daha önce görmüş olduğunuz camlardan farklı olarak özel yapım camlar, sanat eserleri üretiyoruz. Aslında burada camı malzeme olarak kullanıp bunun çıktı olarak bir sanat objesi ortaya çıkarıyoruz. Bu süreçte aynı zamanda interaktif ortam oluşturup, değerli halkımızın buna dahil olmasını sağlıyoruz. Bunun için oluşturduğumuz bir izleyici tribünümüz var. Buraya misafirlerimiz gelip camın yapım süreçlerine dahil oluyorlar. Bizde teknik ve sanatsal olarak bilgilerimizi gelen seyircilerimize aktarıyoruz. Baştan sona bir sanat objesinin yapımına şahitlik etmiş oluyorlar. Dilerlerse bu parçaları satın alma şansları oluyor. Karadeniz de tek olma özelliğimizi koruyoruz.”  

Genel

KÜLTÜR DÜNYASINA YENİ BİR KÜTÜPHANE DAHA GELİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu’da inşa edilen ‘Gençlik Kütüphanesi’nin kaba inşaatı tamamlandı.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in, “Kütüphaneler bilgi hazinesidir. Bu hazineleri daha da zenginleştireceğiz” sözlerinden hareketle okuma kültürünün yaygınlaştırılması, çocukların ve öğrencilerin kültür ve sanat eğitimine yönlendirilmeleri amacıyla kütüphane projeleri hayata geçiriliyor.

 

Bu kapsamda Durugöl Tabiat Parkı, Gençlik Merkezi ve spor tesislerinin tam ortasında yükselen ve içerisinde dijital kitapların da yer alacağı modern bir kütüphanenin inşası sürüyor.

 

PROJEDE YOK YOK

 

Kaba inşaatı tamamlanan Gençlik Kütüphanesi’nde sergi salonu, kütüphane bölümü, toplu çalışma alanları, bireysel kitap okuma alanları, localı alanlar, gurup çalışma alanları bulunacak.

 

50 BİNDEN FAZLA DİJİTAL KİTAP İMKÂNI SAĞLANACAK

 

Toplamda 48 bin 200 kitap rafının yer alacağı kütüphane bölümünde aynı zamanda 50 binden fazla dijital kitap imkânı da sağlanacak. Kaba inşaatı hızla devam eden kütüphane tamamlandığında çocuklar, gençler ve yetişkinlere ev sahipliği yapacak.

Genel

Ordu’da Eylül ayı asayiş toplantısı yapıldı

Eylül Ayı İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Eylül Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı, Vali Muammer Erol’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda yapılan İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısına, Vali Muammer Erol’un yanı sıra Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh Dibiç, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri katıldı.

Vali Muammer Erol, İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısının başlangıcında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“572 Okulda 119 bin 079 Öğrenci- 11.497 Öğretmen Yeni Eğitim Öğretim Yılına Başladı”

Vali Erol, 2024-2025 yılı yeni eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim Haftasının başlaması dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olsun diyerek, başarı ile tamamlayacakları bir eğitim hayatı geçirmeleri dileğinde bulundu. Ordu’da 572 okulda, 119 bin 079 öğrencinin ,11.497 öğretmenin yeni eğitim öğretim yılına başladığını söyledi.

“Okul Bahçeleri İle İlgili Tedbirler Alınacak”

Altınordu ilçesi Saray Mahallesi’nde bulunan Gazi İlkokulu ve Ortaokulu’nda uyum haftası kapsamında ilk kez okula giden 1. sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Miray Arslan’nın okulda görevli öğretmen tarafından aracıyla çarparak hayatını kaybettiği kazayı hatırlatan Vali Erol, küçük kızımız Miray’a Allah’tan rahmet, aileye ise başsağlığı dileğinde bulunarak, ”Görünmez kaza, bilerek, kasten yapılan bir şey değil. Okul bahçelerinde böylesi kazalar yaşanmaması için tedbir alma adına ne yapılması gerektiği konusunda bir çalışma yapılması gerekliliği ortaya çıkmış oldu” dedi.

Vali Erol, Kaymakamlardan ve Milli Eğitim’den okul bahçelerinde alınması gereken tedbirlerle ilgili bir çalışma yapılması talimatını verdi.

“Motosiklet Sürücülerimiz Dikkatli ve Tedbirli Olsun.Denetimler Artacak”

Vali Muammer Erol, son zamanlarda motosikletlerle ilgili sayıda artış olduğunu, trafik denetimlerinin de arttığını belirterek, “Şu anda motosiklet sayısı 20 bine yaklaştı. Motosiklet sürücülerinin bazen, hemen hemen hiçbir tedbir almadan, kask dahi takmadan, bazen de trafikteki yayaların ve başka sürücülerin trafik güvenliğini tehlikeye atacak şekilde hareket etmeleri dolayısıyla, karıştıkları kazaların oran olarak da yüksek olması gibi bir sonuç ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

Motosiklet sürücülerinin daha dikkatli ve tedbirli olmalarını isteyen Vali Erol, motosikletlere dönük denetim tedbirlerinin önümüzdeki günlerde daha da artarak gerçekleştirileceğini de ifade etti.

Toplantıda, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu da bir sunum yaparak, “572 okulumuzla birlikte diğer resmi/özel kurumlarda toplam 11.497 öğretmenimiz ve 119.079 öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin yaklaşık %73’ü üç ilçemizde (Altınordu, Fatsa, Ünye) bulunmaktadır. ASiHB’ye bağlı bakım evlerine giden 1.517 öğrenci ile diyanete bağlı 2.344 öğrenci listeye dahil edilmemiştir. MESEM’lerde 7.556 öğrenci bulunmakta olup toplam öğrenci sayımız 130.496’dir” dedi.

Vargeloğlu, pansiyon ve taşıma bilgileri,servis araçlarının denetimi, kantin bilgileri, kent güvenlik yönetim sistemi, Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi,2020, 2021,2022,2023 ve 2024 yıllarında tamamlanan, devam eden ve proje aşamasındaki eğitim yatırımları ile proje ve ihale aşamasındaki hayırsever yaırımları ile 2023 yılı revize temel eğitim kurumları ve Devlet yatırım programı yatırımlarıyla ilgili Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bir sunum yaptı.

Eylül Ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısında ayrıca, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından okullarda meydana gelen olay sayıları, risk grupları ve görevlendirmeler, okullarda güvenlik kameraları, okullar çevresinde yapılan denetimler, öğrencilere yönelik bilinçlendirme faaliyetleri, okul giriş ve çıkışlarında alınan ve alınacak tedbirle ile okul servis sürücülerinin sorgulanma durumu, okul servis aracı trafik kaza durumu, okul servis sürücüsü trafik eğitimi durumu hakkında bir sunum yapılarak Vali Muammer Erol’a ve toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulunuldu.