Genel

BAŞKAN ULAŞ TEPE, BALIKÇILARIN DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Altınordu Belediyesi, 1 Eylül’de başlayan su ürünleri av sezonu öncesinde denize çıkmaya hazırlanan teknelerin bakım onarımı için Altınordulu balıkçılara destekte bulundu. Ekonomik olarak zor günlerden geçen balıkçı esnafına 592 bin 500 TL destek ödemesi yapıldı.

Karadeniz’in incisi Altınordu’da, 1 Eylül’de ‘vira Bismillah’ diyerek ağlarını denize bırakan balıkçılar yalnız bırakılmadı. Ekonomik olarak zor günlerden geçen balıkçı esnafına Altınordu Belediyesi tarafından maddi destek sağlandı. Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin girişimiyle kent genelinde faaliyet gösteren 2 su ürünleri kooperatiflerine kayıtlı toplamda 63 küçük ölçekli balıkçıya, 592 bin 500 TL maddi destek ödemesi yapıldı.

“BALIKÇI ESNAFIMIZI BİR NEBZE OLSUN MUTLU ETMEK İSTEDİK”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, sosyal belediyecilik anlayışıyla toplumun her kesiminin yanında olacaklarını söyledi. İçerisinde bulunulan ekonomik koşulların her yerde, her alanda ve her ölçekteki esnafı, üreticiyi etkilediğine dikkat çeken Başkan Tepe, “Ülkemizde yaşadığımız ekonomik sorunlar her kesimden vatandaşlarımızı doğrudan etkilemeye devam ediyor. Özellikle biz de belediye olarak bu dar günlerde vatandaşlarımıza nefes aldıracak uygulamaları hayata geçirerek, bir nebze olsun vatandaşlarımızın nefes almasını istiyoruz. Ekonomik koşullardan etkilenenlerden birisi de balıkçı esnaflarımız. Altınordu Belediyesi olarak, kooperatif üyesi olan bütün balıkçı esnafımıza 592 bin 500 TL’lik destekte bulunduk. Karadeniz’in hırçın dalgaları arasında sofralarımıza taze balıklar getirmek için canla, başla mavi sularda mücadele eden balıkçı esnaflarımızı bir nebze olsun mutlu etmek istedik” dedi.

Başkan Ulaş Tepe, balıkçıların kazasız belasız hayırlı ve bereketli bir sezon geçirmesi temennisinde bulundu.

Genel

ORDU’DA TÜBİTAK ÖĞRENCİLERE İTFAİYE EĞİTİMİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı İtfaiye Eğitim Merkezi (OBİTEM) kapılarını TÜBİTAK öğrencilerine açtı.

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen TÜBİTAK 4004 Doğal Afetlerin Potansiyel Risklerine Karşı Erken Yaşlarda Afet Bilincinin Geliştirilmesi projesi kapsamında öğrencilere Yangın Güvenlik Eğitimi verildi.

36 ortaokul öğrencisinin katıldığı eğitimde, OBİTEM eğitmenleri tarafından itfaiye ekipman bilgisi, yangın dinamikleri, LPG, doğalgaz ve akaryakıt kaynaklı yangınlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Eğitim sonunda görüşlerini dile getiren Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dilek Tokatlı ve öğrenciler, yangın konusunda yeni bilgiler edindiklerine dikkat çekerek, kendilerine bu imkanı sunan Başkan Güler ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Genel

ORDU’DA YOLLARDAHA GÜVENLİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi il genelinde sürdürdüğü taş duvar çalışmalarına devam ediyor. 19 ilçede sahada olan ekipler 2019 yılından bu yana 179 bin 380 metre küp taş duvar ile yolları koruma altına aldı.

Ordu’nun dik ve engebeli arazi şartlarına rağmen yol çalışmaları ile rekorlar kıran Büyükşehir Belediyesi taş ve betonarme duvarlar ile yolları koruma altına alıyor. Özellikle yoğun yağış alan Ordu’da oluşabilecek toprak kaymalarında ulaşım hizmetlerinin aksamaması, yolların hasar alarak ömrünün kısalmasının önüne geçmek ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması amacıyla yol kenarlarına taş duvarlar inşa ediyor.

179 BİN METRE KÜP TAŞ DUVAR

Bu kapsamda düz arazinin neredeyse bulunmadığı Ordu’da canla başla çalışan Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri tehdit oluşturan güzergahlarda toplamda 179 bin 380 metre küp taş duvar çalışması gerçekleştirdi.

Bu çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi Ordu’nun yollarının dayanıklılığını artırarak uzun ömürlü ulaşım alt yapısını geleceğe güvenle taşıyor.