Genel

BAŞKAN KARLIBEL “ HAVALİMANIN BAKIM ONARIM İÇİN KAPATILMASI İKİ ŞEHRE DE ZARAR VERECEK”

rdu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel Ordu Giresun Havaalanın 15 Eylül’de bakım onarım için kapatılmasının hem Ordu hem de Giresun’na ciddi zarar verecektir diyerek yetkililere seslendi.

Başkan Karlıbel yapmış olduğu yazılı açıklamada, Ordu-Giresun Havalimanı’nın Eylül ayının ikinci yarısında 50 gün süreyle kapatılacağını öğrendik. Pistin onarımı nedeniyle uçuşa kapatılmasının hem onarım zamanı hem de süresi her iki şehire de çok zarar verecektir. Onarımın tam okulların açılması zamanına denk gelmesi, fındık sezonunun içinde kalması, ihracatın en yoğun olduğu tarihler arasında kalması işimizi daha da zorlaştıracaktır. Geçen yılda 12 günlük kapalılık süresi içerisinde pistin onarımı yapılmıştı. Onarımın 50 gün gibi çok uzun bir süre yerine daha önceki yılda olduğu gibi kısa zamanda yapılması için gerekli önlemlerin alınabileceğine inanıyoruz. İlgili ve yetkililerin konuyu bir kez daha düşünmesini siyasilerimizin de konunun takipçisi olmasını her iki kent adına da istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Genel

KORGAN ÇAYIRKENT BETON YOL İLE BULUŞUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Korgan ilçesinin en büyük mahallelerinden olan Çayırkent’i, Niksar Karayoluna bağlayan güzergâhta beton yol çalışmasına devam ediyor. Çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara konforlu ulaşım imkânı sunuyor.

Bu doğrultuda Korgan’ın en büyük mahallelerinden olan Çayırkent’te çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri mahallenin en önemli güzergahlarından bir tanesi olan Çayırkent’i Niksar Karayoluna ulaştıran güzergahı beton yol konforuna kavuşturdu. Çalışmalarında sona gelen ekipler, hava koşullarına bağlı olarak yolun geri kalan kısmını da tamamlayarak vatandaşın hizmetine sunacak.

MAHALLE MUHTARI AHA’DAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Korgan’ın en büyük mahallelerinden olan Çayırkent’te devem eden çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Mahalle Muhtarı Salih Aha, Başkan Güler’e teşekkür etti. 5 bin nüfusa sahip bir mahalle olduklarını aktaran Aha, “Mahallemizin en önemli güzergahlarından bir tanesi olan ve Niksar yoluna bağlantı sağlayan güzergahta Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz çalışıyor. Bizim için önem arz eden bu yolun beton ile buluşmasını sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Genel

UYKUNUN ÇOÇUKCASI

UYKUNUN ÇOÇUKCASI

Çocuk olmak varmış.
Uyku göze selam verdiğinde,
Yastıksız ve tasasız
Yataksız ve sızısız
Hatta pijamasız
Koyun bile saymadan ,
uykunun koynuna girmek varmış.
Çocuk olmak varmış.
Kopuksuz
Rüyasız
Riyasız
Kabussuz
Döşeksiz
Uykuya uyanmak varmış.
Büyükler köşe kapmaca oynarken,
zindanlarında.
Çocuk olmak
Çocuk kalmak varmış,
saklı cennetlerinde.
Günahsızlık
Hesapsızlıktır.
Çocuğu tatlı tatlı gülümseten,
Gözler yumukken.
Çocuk günü ikiye böler,
oyun ve uyku diye.
Büyükler binbire.
İhtiras,tekasür,
enaniyet,israf diye.
Çocuk olmak varmış.
Bir kıçlık mekanda kıvrılmak varmış.
Büyümeyen zıpırlara inat,
küçülerek uyumak varmış.
Küçülterek irileşenlere inat,
uyku uyku büyümek varmış.
Çocukların melekleri çoktur.
Düşerler,minder sererler.
Uyurlar,üstlerini örterler.
Bebelerde güler teşekkür ederler.
Çoçuk olmak varmış.
Çocuk şehidler kervanında yol almak varmış.
Baba!
Çocuk öldüren bombalar small m

Genel

Altınordu ilçesinde şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu.

SABAH SAATLERİNDE ANİDEN BASTIRAN ŞİDDETLİ YAĞIŞ ÜZERİNE ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YÜZLERCE ARAÇ VE PERSONELİ SAHAYA SÜREREK OLUMSUZLARA KARŞI MÜDAHALE ETTİ
Ordu’nun Altınordu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen su baskınlarına gecikmeden müdahale etti. Kısa sürede cadde ve sokaklarda etkili olan yağışla birlikte sahaya inen ekipler, tüm araç ve personeli sahaya sürerek yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.
YÜZLERCE ARAÇ VE PERSONEL SAHADA
Ordu’da sabah saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağış üzerine bazı iş yerleri ile evlerin bodrum katlarını su bastı. Karadeniz Sahil Yolu’nun bazı noktalarında su birikintileri oluştu. Bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için hemen harekete geçen Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 230 araç ve iş makinesi, 650 personel, özellikle şehir merkezinde su baskınına uğrayan noktalara müdahale etti.
Vatandaşlardan gelen ihbarları anında değerlendiren ekipler, motopomp ve dalgıç pompa ile su baskınına uğrayan noktalardaki olumsuzlukları kısa sürede çözüme kavuşturdu.
TÜM EKİPLER TEYAKKUZ HALİNDE
Cadde ve sokaklardaki tıkanan rögarları kısa sürede açarak yağmur sularının tahliyesini sağlayan ekipler ayrıca tüm dere ve ırmak başlangıç noktalarında tıkanma olması ihtimaline karşı iş araçları ve ekipleriyle teyakkuzda bekledi. Dere ağızlarındaki mazgallar temizlenerek tıkanıklıkların önüne geçildi.
Ekipler ayrıca yoğun bir çaba sergileyerek Karadeniz Sahil Yolu ve Ulubey yolunda oluşan su birikintilerini kısa sürede tahliye ederek trafiği rahatlattı. Ekipler, karayolu üzerinde bulunan mazgal ve rögar ağızlarında oluşan atıkları kısa sürede temizleyerek suyu tahliye etti.
Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Hatipoğlu, Genel Sekreter Yardımcıları Seyfettin Bilkay, Metin Yayla sabahın ilk saatlerinden itibaren sahaya inerek ekiplerin çalışmalarını koordine ettiler.