Genel

Perşembe de Albayrak ile AK Sular Akmaya Başladı

erşembe ilçe merkezine içme suyu sağlayan 6 km’lik ana isale hattının 800 metrelik bölümünde başlatılan yenileme çalışmasında sona gelindi.

1980 yılında yapılan ve 800 metrelik bölümü hafriyat döküm sahasından kalmasından dolayı sık sık arızaların meydana geldiği Perşembe ilçe merkezine içme suyu sağlayan ana isale hattının kullanım ömrünü tamamlamış ve sık sık arızalar meydana gelen bölümün 750 metrelik kısmı yenilendi. Kalan 50 metrelik bölümünde tamamlanması için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Genel

BAŞKAN KARLIBEL “ÇABALAR SES GETİRDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından Kabadüz – Çambaşı yolunun ödeneğinin artırılması ve yapım sürecinin hızlandırılması talimatı verilmesine ilişkin Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel “çabalar fayda” etti diyerek Bakan Eroğlu’na teşekkür etti.

Konu ile yazılı açıklama yapan OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel, “Yaklaşık 5 aydır turizm sektör temsilcileri ile çalıştaylar gerçekleştirerek Ordu’nun turizm yol haritasını belirlemek için çalışıyoruz. İlimizin en önemli destinasyon alanı olan Çambaşı Yaylamızın daha fazla tanıtılabilmesi için önceliğimiz her zaman Kabadüz – Çambaşı yolunun biran önce tamamlanması olmuştur. Nisan ayında yaptığımız “Ordu İş Dünyasının Hedef, Sorun ve Beklentilerinin” konuşulduğu OTSO Kalkınma Manifestosunda taleplerimiz dosyasında Kabadüz – Çambaşı yolunun tamamlanması istediğimizi ilettik. Yine Haziran ayı içerisinde Kabadüz – Çambaşı yol yapım çalışmalarını yerinde incelemek üzere bölgeye giderek yılan hikayesine dönen yolun ilimize kazandırılmasını istedik. Dün ise çabalarımızın fayda ettiğini gördük ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu tarafından Kabadüz – Çambaşı yolunun ödeneğinin artırılması ve yapım sürecinin hızlandırılması talimatı verildi. İlimiz için son derece öneme sahip Kabadüz – Çambaşı yolunun tamamlanması için talimat veren ve ödeneğini artıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na kurumum ve turizm sektör temsilcileri olarak teşekkür ederim. İnşallah bu sözler havada kalmaz. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kabadüz – Çambaşı yolunun çalışmalarını takipçisi olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kulland

Genel

O TABELA KALDIRILDI MI?

Çaka Halk Plajı, giriş yolunun bir vatandaşın tapulu malı olduğu öğrenildikten sonra, plajın girişine “Çaka Plaj. Giriş Ücretlidir. Özel Mülkiyet” yazısı asılmasıyla gündeme oturdu.

Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde bulunan ve bölgenin en güzel plajı olarak gösterilen Çaka Halk Plajı, giriş yolunun bir vatandaşın tapulu malı olduğu öğrenildikten sonra, plajın girişine “Çaka Plaj. Giriş Ücretlidir. Özel Mülkiyet” yazısı asılmasıyla gündeme oturdu.

Şezlongların Durumu Farklı

Şezlongların bulunduğu alanın bu olayla ilgisi bulunmadığı belirtildi. Şezlongları işleten işletmenin, Milli Emlak’tan ecrimisil karşılığı kiraladığı alanı olduğu belirtildi.

Ordu Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Ordu İli Perşembe İlçesi Kurtuluş Mahallesinde bulunan Karayollarına ait Çaka plajı dinlenme yerinin bir bölümünün mahkeme süreci sonucunda Kurtuluş Mahallesinden A.B. (1948 doğumlu-erkek) isimli şahsa ait olduğuna karar verilmesi üzerine, bahse konu şahıs bu taşınmaza demir kapı yapmak sureti ile kapatmıştır. Konu ile ilgili olarak 14 Temmuz 2024 günü Ordu Büyükşehir Zabıta Ekipleri ve İmar Müdürlüğü ekipleri ile birlikte bahse konu taşınmazın tapu kaydı ve mahkeme sonucu kontrol edilmiş olup, şahsın yeri kapatmasında herhangi bir sakınca olmadığı ancak otopark ruhsatı olmaması sebebi ile konaklayan araçlardan ücret talep edemeyeceklerini konusunda uyarılmış ve girişin ücretli olduğunu gösterir tabela kaldırılmıştır.” Muzaffer Şensoy

3621 Sayılı Kıyı Kanunu’nun 6. Maddesine göre kıyıların kullanımının nasıl olacağı açıkça belirlenmiştir.
Peki; Madde 6 ne diyor…
“Madde 6 – Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, telörgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamaz.”
Dolayısıyla bu fotoğrafta olduğu gibi kumsallar keyfe keder kapatılamaz, giriş ücreti alınamaz, zorla hizmet satılamaz.
Çaka Halk Plajı, giriş yolunun bir vatandaşın tapulu malı olduğu öğrenildikten sonra, plajın girişine “Çaka Plaj. Giriş Ücretlidir. Özel Mülkiyet” yazısı asılmasıyla gündeme oturdu.
Açık ihlal var ise konuyla ilgili olarak Valilik derhal gereğini yapmalıdır.