Ordu’nun Perşembe ilçesi Efirli Mahallesi’nde uzun yıllardır hizmet veren aquaparkta bu sabah trajik bir kaza yaşandı. Olayda bir kişi hayatını kaybederken, 10 yaşındaki bir çocuk ağır yaralandı.
Sabah saatlerinde ailesi ile birlikte aquaparkta vakit geçiren 10 yaşındaki Elifnaz Derdiyokoğlu, havuzda elektrik akımına kapıldı. Durumu fark eden ve aynı zamanda aquaparkın işletmecisi olan kuyumcu Kemal Günay, çocuğu kurtarmak için suya atladı. Ancak, Elifnaz’ı sudan çıkarmayı başarsa da kendisi de elektrik akımına kapılarak olay yerinde yaşamını yitirdi.
Elifnaz Derdiyokoğlu, sağlık ekipleri tarafından hızla Boztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahalelerin ardından, daha ileri tedavi için Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Boztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki müdahale sırasında kalbi duran ve entübe edilen Elifnaz, bu halde ambulansla Samsun’a nakledildi.
Bu trajik olayın ardından aquapark, güvenlik güçleri tarafından detaylı bir inceleme yapılması amacıyla mühürlendi. Kemal Günay’ın, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı döneminde AK Parti’den Belediye Meclis Üyeliği yaptığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.