Genel

Ordu’da Fark Yaratacak Dernek

Altınordu’da, Ordu’nun kültürüne, sanatına, folklörüne, engelli ve çocuklarına sahip çıkacak ve gerçekleştireceği etkinliklerle adından oldukça çok söz ettirecek yeni bir dernek faaliyete girdi.

Ordu’da yeni bir dernek kuruldu. Altınordu ilçesinde kurulan ve başkanlığını Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve yönetmen Aylin Gürsoy’un yaptığı AYLİNSANART Engelsiz Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nin yönetimi ve üyeleri arasında mesleklerinde duayen isimler yer alıyor.

Aylin Gürsoy’un Başkanlığını yattığı dernek şu isimlerden oluşuyor;

Genel Sekreter :
Cengiz Yantır

Sayman :
Akif Bayazıt

1. Asil Üye : Av. Tevfik
Karabulut

2. Asil Üye : Prof. Dr. Mehmet Yılmaz

Dernek Proje Grup Başkanı :
Av. Kenan Çebi

Dernek Basın Birimi Başkanı:
Erdoğan Erişen

Altınordu Atlıhan Otel’de dernek yönetici ve üyeleri ile ilk defa bir araya gelen AYLİNSANART Engelsiz Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı, Devlet Sanatçısı ve yönetmen Aylin Gürsoy yönetici ve üyeleri tanıttı. Burada bir konuşma yapan Gürsoy, kültür ve sanatın her dalında gerçekleştirecekleri projelerle Ordu’da farkındalık yaratacaklarını söyledi ve gerçekleştirecekleri bu projelerden bahsetti.

Toplantıya katılan üyelerde yaptıkları konuşmalarda böyle bir oluşumum içinde yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

Açılış toplantısı, pasta kesimi ile sona erdi.

Genel

BAŞKAN GÜLER’DEN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Miraç Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak tüm İslam Alemi’nin kandilini tebrik etti.

Miraç gecesinin Müslümanların inanç ve kültür dünyası için vazgeçilmez bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mübarek üç aylar içerisinde yer alan ve içinde birçok ilahi feyz ve bereketi barındıran mübarek Miraç Kandil’ine eriştiğimiz şu günlerde bu anlamlı günün sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Miraç; Peygamber Efendimizin (s.a.v) önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, ardından Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için semaya yaptığı kutsal bir yolculuktur.

Yüce Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (s.a.v) hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç Gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Bu sebeple kandiller, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel yaşandığı, manevi dünyamızın aydınlandığı en özel günlerdendir.

Bu mübarek gün ve geceler vesilesiyle dostluk ve birliğe daha çok önem vermeli, kırgınlıklardan kaçınmalı, hatalarımızı telafi etmeye çalışmalıyız.

Maneviyatı bol ve bizler için bir fırsat olan bu önemli gecede manevi ve kültürel değerlerin bir kere daha hatırlanacağına inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde ülkemizi ve yakın coğrafyamızı etkileyen deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybeden herkese bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, başta Ordulu hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemizin ve tüm İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum.

Genel

ŞANLITÜRK’TEN, MİRAÇ KANDİLİ VE 6 ŞUBAT AÇIKLAMALARI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Miraç Kandili ve 6 Şubat Depreminin yıldönümü nedeniyle açıklamada bulundu.

Milletvekili Şanlıtürk, yaptığı açıklamada; “Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’ in gecenin bir vaktinde Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya, oradan da göklere seyahat ettirildiği, Sidret-ül Münteha’ya ulaştırıldığı Miraç Gecesini 6 Şubat 2024 Salı günü idrak edeceğiz” dedi.

Cenab-ı Allah İsra Suresi’nde; “Kulu Muhammed’i bir gece Mescid-i Haram’dan kendisine bir kısım ayetlerimizi göstermek için, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir diyen Şanlıtürk, şöyle devam etti; “Doğrusu O, işitir ve görür.” (İsra-1) buyurmuştur. Peygamberimizin hayatı içinde önemli bir yeri olan Miraç, Allah’ın sevgili Resulü Hz. Muhammed (s.a.s)’den başka hiç kimseye vermediği ilahi bir ihsandır. Peygamberimiz için pek büyük şan ve şerefle dolu olan Miraç mucizesi, biz Müslümanlar için de ilahi rahmetler ve lütuflarla doludur”

“Allah Resûlü (s.a.s) bu ilahi rahmetler ve lütuflarla dolu Miraç yolculuğundan ümmeti için büyük önem arz eden üç hediyeyle dönmüştür. Bu hediyeler, Allah ile kul arasındaki güçlü iman bağının tezahürü, yönünü kıbleye dönen, alnını secdeye koyan müminin manevi yükselişi, bedenen olduğu kadar zihnen ve kalben de insanı kuşatan, insanı güzel ahlaklı, dürüst, mütevazı, merhametli ve adil olmaya yönelten beş vakit namaz.
Bize iman esaslarını, kulluk şuurunu ve sorumluluk bilincini hatırlatan, dünyada yapıp ettiğimiz her şeyin bir hesabı olduğunu bildiren ve Rabbimize içtenlikle nasıl dua ve yakarışta bulunacağımızı öğreten “Âmenerresûlü” olarak bildiğimiz ve her gün yatsı namazından sonra okuduğumuz Bakara Sûresi’nin son iki âyeti,Ümmet-i Muhammed’den Allah’a ortak koşmayanların günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesidir” diye konuştu.
Şanlıtürk, sözlerini şu şekilde noktaladı; “Böyle müstesna bir gece vesilesi ile sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.S.)’e bu gece vahy edilen, insanlığı mutluluğa götürecek prensipleri de hatırlamak lazımdır. Çünkü Necm Suresinin 10. ayetinde Miraç’ın ruhi hallerinden söz edilirken “Böylece Allah kuluna vahyini iletti” buyurulmaktadır.

“Bu duygularla Miraç Gecenizi tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesini ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını, Yüce rabbimizin şefkat ve merhametiyle acılarımızı dindirmesini, Ülkemizi, milletimizi, âlem-i İslam’ı deprem, sel ve yangın gibi her türlü afetten, kaza ve beladan muhafaza eylemesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

Deprem felaketinde hayatını kaybetmiş kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabr-ı cemiller diliyorum. Ayrıca Filistin, Myanmar ve Doğu Türkistan Uygur Türklerinin çektikleri çilelerin, yaşadıkları ıstırapların son bulmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

Genel

BAŞKAN GÜLER: “ORDU ADETA BİR SANATKÂR YUVASI”

Türk Tiyatrosu’nun önemli değerlerinden Muhsin Ertuğrul’un öncülüğünde 4 Şubat 1965 yılında o dönemdeki adıyla Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu olarak kurulan ve ilk oyunu olan Reşat Nuri Güntekin’in ‘Hülleci’ adlı eserini sahneleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) 60. yılını kutluyor.

Dünyada ender görülecek şekilde 60 yıldır perdelerini kapatmayan ve bu süre içerisinde 177 farklı oyun sahneye koyan OBBKT, 60. yıl galasını gerçekleştirdi. Genç yeteneklerin sahneye koyduğu ‘Rumuz Goncagül’ adlı oyunun galası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de katıldığı prömiyeri OBBKT tarihinin iki önemli tiyatro sanatçısı da izledi.

OBBKT’nin 60 yıl önce sahneye koyduğu ilk oyun olan Hülleci’de rol alan tiyatro sanatçıları Gülçin Üstüntaş ve Metin Güven’de galayı izleyenler arasındaydı. Duygusal anlarında yaşandığı galada Başkan Güler, Gülçin Üstüntaş ve Metin Güven’e plaket ve buket takdim etti. Başkan Güler, “Ordu adeta bir sanatkâr yuvası. OBBKT haricinde Ordu’da 4 tanede özel tiyatro var. Onların başarılarını da yakından takip ediyorum” dedi.

Başkan Güler, “Şehrimizde, Ferhan Şensoy, Ali Poyrazoğlu, Levent Kırca ve daha çok sayıda usta isimler aslında Ordu’nun köklerinin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. Bu bir bayrak yarışıydı. Şimdi bayrağı burada bulunan genç ama usta tiyatrocular ve ekipler taşıyor. Onlar da oyunlarını profesyonel olarak oynuyorlar. Hepsi bizim göz bebeklerimiz. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

OBBKT’nin en kıdemli ve tecrübeli sanatçısı Gülçin Üstüntaş da 60 yıl önce ilk gün sahneye çıkan oyunculardan biri olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Üstüntaş, duygularını şöyle ifade etti.

“Bu gururun daha fazlasını bu meşaleyi bugünlere taşıyan bu tiyatrocu arkadaşlarla yaşıyorum. Onları izlerken büyük heyecan duydum. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Hepsi bu bayrağı daha da ileriye taşıyacaklar. Şunun altını da çizmek istiyorum. Ordu’nun dağı taşı her yerinden sanat fışkırıyor. Bugün burada bulunan arkadaşlarımın hepsi bizden aldıkları bu görevi en güzel şekilde yürütüyor. Hepsi birbirinden daha güzel ve sanatı gerçekten en güzel şekilde icra ediyor”

Genel

Mehmet Demirbaş’ın acı günü

Ordu Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Mehmet Demirbaşın annesi Ali kızı Nevriye Demirbaş hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Taziye evi: perşembe ilçesi ramazan köyü haliloğulları mahallesi no:8

Cenaze: Perşembe ilçesi Ramazan köyü merkez camiinde ikindi namazında kaldırılacak.

Genel

ENVER YILMAZ, ORDU’YU KARIŞ KARIŞ GEZİYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı ve İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Bugün Süleyman Felek Caddesi’ni karış karış gezen Enver Yılmaz, vatandaşlarla bir araya gelerek samimi bir atmosferde bulundu.

Ziyaretler sırasında büyük ilgiyle karşılanan Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada Ordu’ya gösterilen sıcak karşılama için teşekkür etti.

Ünye’den Fatsa’ya kadar gerçekleştirdiği buluşmalar ve mitinglerle ilçelerdeki coşkuyu yaşadıklarını belirten Enver Yılmaz, genel başkanları Meral Akşener’in Pazartesi günü Ordu’ya gelerek resmi olarak adaylığını tanıttığını söyledi.

Esnaf ziyaretleri kapsamında açıklamalarda bulunan Enver Yılmaz, “Ordu’nun sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla esnaf ziyaretlerine ağırlık veriyoruz. Şehrimizin ana caddelerinde 5 gündür devam eden bu ziyaretlerle vatandaşlarımızla birebir iletişim kuruyoruz. İlerleyen günlerde ikamet etmek suretiyle Ünye, Fatsa ve diğer ilçelerde de benzer etkinliklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

“İlçelere Ziyaretlerimiz Devam Edecek”

İYİ Parti’nin Açıklanmayan ilçe belediye başkan adayları hakkında konuşan Enver Yılmaz, adayları genel merkezin belirlediğini belirterek, “Adayları genel merkezimizin verdiği karar çerçevesinde açıklıyoruz. Biz diğer siyasi partiler adayla açıklanması takvimini endekste bir takvim izliyoruz. İl başkanlığımızın hazırlığı genel merkezin onayı ile birlikte biz sadece belirlenen ismin elini kaldırıyoruz, karar verici biz değiliz. Evet, bu çerçevede de hani şu an itibariyle 5 tane adayımız açıklandı. Diğer yerlere yönelik hazırlığımız var. Fakat diğer partiler adaylarını bir açıklasınlar, bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Genel Merkez Belirliyor Biz Tanıtıyoruz”

Esnaf ziyaretleri sırasında gösterilen ilgi ve desteğin memnuniyet verici olduğunu belirten İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Ordu’da birlik ve beraberlik içinde şehrin sorunlarına çözüm bulacaklarına değindi.

 

Genel

BAŞKAN GÜLER ÇAMBAŞI’NDAKIŞ FESTİVALİ COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası’nda düzenlenen Çambaşı Kış Festivali’ne katılarak halkın coşkusuna ortak oldu.

Ordu’nun gözde turizm merkezlerinden biri olan Çambaşı Yaylası birbirinden renkli görüntülerle 19. Çambaşı Kış Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Vatandaşlar kızak ve naylonlarla kayarak, çalan şarkılara eşlik ederek gönüllerince eğlendi. Festivale katılan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de vatandaşların eğlencesine ortak oldu. Her yaştan kesimin sevgisini kazanan Başkan Güler, yine vatandaşların yoğun ilgi ve sevgisiyle karşılandı.

“HİZMET BİZDEN EĞLENMEK SİZDEN”

Vatandaşları eğlence dolu hafta sonunda yalnız bırakmayan Başkan Güler, adrenalini daha da yukarılara tırmandıracak olan Göndeliç Tepesinin de yakında hizmete sunulacağını müjdeledi.

Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesi iş birliğinde 19.sunu düzenlediğimiz Çambaşı Kış Festivalinde hem birlikte olalım hem de birlikte pancar çorbası içelim, içimiz ısınsın istedik. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Çambaşı’na 300-400 Milyon TL yatırım yaptık. Yakında Göndeliç’i de hizmete sunacağız. Burada 2,5 ay kar varken orada 5 ay kar olacak. 800 metre daha yüksekte. Daha iyi adrenalin toplayacak ve daha iyi eğleneceksiniz. Hizmetleri yapmak bizden eğlenmek sizden.”

EĞLENCE TAVAN YAPTI

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Kabadüz Belediyesinin organize ettiği Çambaşı Kış Festivali, düzenlenen etkinliklerle vatandaşların ilgisine sunuldu.

3-4 Şubat tarihlerinde dolu dolu geçen festivalde kayak ve kızak yarışları, off-road yarışları, kar güreşleri, animasyon oyunları ve yöresel ikramlıklar; OBB Kent Orkestrası, Şura Pazar, Kahraman İşler ve Koliva konseri ile Ordulu vatandaşlar keyifli anlar yaşadı.

Festival kapsamında düzenlenen yarışlarda dereceye girenlere ise Ordu Valisi Muammer Erol başta olmak üzere protokol üyeleri tarafından ödül takdim edildi.