Genel

KABADÜZ’DE DOĞALGAZ DAĞITIM TESİSİNİN İNŞAATI BİTTİ!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, seçim döneminde söz verdiği yatırımları bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda yıllardır hayal bile edilemeyen doğalgaz çalışmaları sahil bandını aşarak yüksek rakımlı ilçelerden biri olan Kabadüz’e de ulaştı.

Bu kapsamda Kabadüz ilçesinde geçtiğimiz aylarda başlayan doğalgaz çalışmaları kapsamında, ilk betonu dökülen doğalgaz dağıtım tesisinin inşaatı tamamlandı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, girişim ve çalışmaları sonrası doğalgaz yatırım programına aldırdığı Kabadüz’de inşaatı tamamlanan doğalgaz dağıtım tesisinde incelemelerde bulundu.

Esenyurt Köprüsünde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanarak konvoyla ilçe merkezine ulaşan Başkan Güler, vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı.

“İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”

Doğalgazın önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, Çambaşı Yaylası’ndaki otele de BOTAŞ vasıtasıyla doğalgaz ulaştırılacağını söyledi.

Başkan Güler sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğalgaz büyük bir kolaylık ve büyük bir imkân. Ayrıca bölge için büyük bir ekonomi. Bakanlığımız döneminde Allah nasip etmişti. Ordu’ya, Karadeniz’e bütün illere götürmüştük. Şimdi de güzel Kabadüz ilçemize doğalgazı getiriyoruz. Ayrıca Çambaşı Yaylası’ndaki otele BOTAŞ vasıtasıyla doğalgazı ulaştıracağız. Çalışmalar bir bütünlük halinde devam ediyor. Bölgenin kalkınmasına da önemli bir katkı olacak. Hanımlarımız daha az yorulacak, nüfus artacak. Bu bir uygarlık. İnşallah kendi gazımızı bulduğumuzda da kendi gazımızı buraya bağlamış oluruz. O zaman dört dörtlük olur. İlçemize hayırlı olsun.”

BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya da Başkan Güler’e verdiği katkılar için teşekkür ederek, “Kabadüz’ümüzün hayali olan doğalgazımıza yavaş yavaş, kademe kademe kavuşuyoruz. Şu an 30 milyon yatırımla yapılan istasyon hayata geçti. Allah sizden razı olsun. Enerji Bakanı’yken bu doğalgaz hattını Ordu’ya götürürken bizim ilçemizden geçirmişsiniz. Önceden belki çok büyük tepkiler vardı

belki ama şimdi bir velinimet olduğunu herkes görüyor. Biz sizlere çok teşekkür ediyoruz. İnşallah ilk olarak Çambaşı merkezinde akabinde de diğer mahallelerimizde bu süreç devam edecektir” diye konuştu.

Genel

Ordu’da Kaçak tütüne Geçit Yok

Ordu ili Jandarma Komutanlığı kaçakçılık Organize suçlarla ilgili mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda çok miktarda Kaçak tütün ele geçirildi.

Konu ile ilgili açıklama şöyle;” Ordu İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Perşembe Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 24 Ocak 2024 tarihinde Perşembe İlçesi’nde icra edilen operasyonda; B.P. (46/K), isimli şahsın iş yerinde yapılan aramada (17.340) adet içi tütün doldurulmuş makaron, (108.800) adet boş makaron, (200) gr nargile tütünü ve (4) adet elektronik sigara ele geçirilmiştir. Olayla ilgili yakalanan (1) şüpheli şahıs adli makamlara sevk edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Genel

HİLMİ GÜLER FATSA’NIN DA DESTEĞİNİ ARKASINA ALDI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa ilçesinde meşale ve tezahüratlar ile karşılandı.
Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Fatsa ilçesine giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler AK Parti Teşkilatı, sanayi esnafını ziyaret etti, mahalle muhtarlarları ile toplantılar yaptı.

“YENİ PROJELERLE FATSA’NIN SANAYİSİNİ KALKINDIRACAĞIZ”
Fatsa sanayi esnafı ile bir araya gelen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ikinci beş yılda Fatsa’yı yıldız yapacaklarını söyledi.
Başkan Güler şöyle konuştu:
“Fatsa bir sanayi kenti. Fatsa’nın geleceğini biz sanayi üzerine düşünüyoruz. İmalathaneden fabrikaya geçmemiz lazım. Bunun için eksiğimizi planlayacağız. Limanı büyüteceğiz. Bütün malzemeler buradan gidecek. Fatsa Belediyemiz, Ordu Büyükşehir Belediyemiz ve diğer komşu belediyelerimiz ile bu çalışmaları birlikte gerçekleştireceğiz. Bu işin en büyük mimarı da sizlersiniz. Ekonomik kalkınma çok önemli. Bu kalkınmada kaynaklarımızı iyi kullanacağız”

Fatsa’da 5 yılda büyük çoğunluğu altyapı olmaz üzere sıkı ve büyük bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Güler, “Biz Büyükşehir olarak Fatsa’ya 450 milyon yatırım yaptık. Yolsuz ve susuz olmuyor. Kendi makinelerimiz ile yapıyoruz. Bizim 250 kendi iş makinemiz var. Mal sahibiyiz. Kiralamadık kendimiz satın aldık. Kendi taş ocağımızla, kendi asfalt plentimizle bu işleri yaptık. Fatsa’nın su sorunu vardı. Bu sorunun elektrik kesintisinden kaynaklı olduğunu bulduk ve trafolar jeneratörler alarak bu işi çözüme kavuşturduk. Şimdi yeni projelerle Fatsa’nın sanayisini kalkındıracağız. İkinci beş yılında Fatsa’yı yıldız yapacağız.” dedi.
“5 YIL İÇERİSİNDE 700’E YAKIN İŞ YAPTIK”
5 yıldır yoğun bir yol çalışması gerçekleştirdiklerini, 2024 Yerel Seçimlerinin ardından tekrar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilirse en az iki yıl içerisinde yol ve su sorununun kalmayacağını ifade eden Başkan Güler konuşmasında şunları kaydetti:
“Biz vaatlerimizin çok üzerinde işler yaptık. 700’e yakın iş yaptık. 772 mahallemiz var 272’sinde su problemi vardı. Şu anda 29’a düştü. İnşallah onu da bitireceğiz. Bunlardan da en fazla Fatsa’daydı. Bunun için OSKİ’yi buraya getirdik. Şehircilik denildiği zaman yolunu suyunu yaparsın ama çöp ile yaşayamazsın. Fatsa kokuyordu. Biz vahşi çöp alanlarını kaldırdık. Bu kadar zor coğrafyayı sizlerle birlikte başarıyoruz. Yol ağımız 27 bin 500 km. İstanbul’a gidiş gelişi bırakın Viyana’ya gidiş geliş kadar yol yaptık. Beş senenin iki senesi pandemi, bir yılı deprem. Bu çalışkan ekiple yaptık. Sadece Fatsa’da 220 km içme suyu hattı yaptık. Biz bundan sonra daha büyük işlere gireceğiz. İnşallah Allah nasip eder seçilirsek en az iki sene içerisinde yol ve su sorunu kalmayacak.”
“YAPTIĞIMIZ İŞLERLE VAATLERİMİZİN ÇOK İLERİSİNE GİTTİK”
AK Parti Fatsa İlçe Başkanlığına geçerek burada partililer ile bir araya gelen Güler, klasik belediyeciliği aştıklarını, belediyecilikten de öte çalışma gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Biz zaten çöpü, yolu, suyu yapıyoruz. Bütün zamanların rekorunu kırdık. Belediyeciliğin çok ötesinde bir iş yapıyoruz. Yaptığımız işlerle vaatlerimizin çok ilerisine gittik. Bundan sonrada ekonomik kalkınmaya ağırlık vereceğiz. Fatsa çok güçlü. Burası çok önemli bir çekim merkezi haline gelecek. Bizim belediyeciliğimiz normal bir belediyecilik çalışması değil. Klasik belediyecilik değil

Genel

SEYFETTİN BİLKAY’IN ACI GÜNÜ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay’ın annesi Seniye Bilkay vefat etti.

Cenaze yarın öğle namazı ardından Kırlı Mahallesi Teknepınar camiinden kaldırılacak.

Genel

NACİ ŞANLITÜRK’TEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk’ten müjde üzerine müjdeler gelmeye devam ediyor.

TBMM’de ki çalışmaları kapsamında Altınordu ve Kabadüz İlçelerine yapılacak olan kapalı spor salonları için sonuç almaya başladı. Kabadüz ilçesine 6.000.000 ödenek sağlayan Milletvekili Şanlıtürk, Altınordu İlçesi içinde gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

Milletvekili Şanlıtürk, yatrımlar hakkında yaptığı açıklamada; “Bir çok ilçemizin Gençlik ve Spor Bakanlığından bazı talepleri vardı. Bizim için önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2018 yılında Altınordu ilçemize 5.000 kişilik bir kapalı spor salonu sözü vermişti. Bu hususta Spor Bakanımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Bunu da 2024 yılında hayata geçirirsek İnşallah ilimize güzel bir fayda sağlamış olacağız.

Yine Kabadüz Belediyemizin Spor Bakanlığından bir talebi vardı. Bunuda düzenlenen protokol ile Kabadüz İlçemizin ihtiyacı olan spor salonu 6.000.000 milyonluk ödenek tahsisi imzalandı” dedi.

Tekstilpark projeleri hakkında da bilgiler veren Milletvekili Şanlıtürk, açıklamasının devamında; “Aybastı ve Çatalpınar ilçelerimize Spor Toto Başkanlığı tarafından Tekstilpark Projesi için ödenecek miktarların Aybastı için bir miktarı, Çatalpınar için ise kalan tüm miktarı ödendi. Kabadüz ilçemiz için de Spor Salonu için 6 Milyon TL’lik Spor Toto Başkanlığı ile imzalandı. İlçelerimize ve tüm Ordumuza hayırlar getirsin. Projelerde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.