Genel

ORDU İSMET PAŞA CADDESİ’NE GÖRKEMLİ AÇILIŞ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde Altınordu’nun merkezi noktasında yer alan İsmet Paşa Caddesi’ni modernize etmek amacıyla yapılan yenileme çalışmaları tamamlandı. Cadde düzenlenen görkemli ve yoğun katılımlı açılış töreni ile halkın kullanımına sunuldu.

Geçtiğimiz yıllarda Altınordu ilçesi Sırrı Paşa Caddesi’nde zemin iyileştirme ve cephe giydirme çalışması yaparak caddeyi adeta rengarenk bir açık AVM’ye dönüştüren Başkan Güler, halk adıyla Yeni Fidangör olarak bilinen İsmet Paşa Caddesi’nde de başarılı bir çalışmaya imza attı. Tüm alt ve üst yapısı yenilenen İsmet Paşa Caddesi estetik ve modern bir görünüme kavuştu.

“YENİ AÇIK AVM’MİZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı yürüyüşü ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Başkan Güler caddeye yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diledi.

Başkan Güler konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Yapılan yeni cadde de esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum. Burada dükkanlar iş yaparken bizim ekiplerimiz de burada çalıştı. Yağmur, soğuk dinlemeden çalışmaları zamanında bitirdiğimiz için şükür ediyoruz. Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu diyerek hizmet üretiyor ve yarışıyoruz. Burayı hizmete açtık. Artık burası Sırrı Paşa Caddesi ile yarışacak. Güzellikte yarışacak, kazançta yarışacak. Biz de belediye olarak kendimizi mutlu hissedeceğiz. Burası açık bir AVM. Önümüzdeki sene inşallah buranın dış cephesini yapacağız. Burası bambaşka bir hale gelecek. Alt yapı yapmak kolay değil, burada biz sadece taşları değiştirmedik. Buranın interneti, atık suyu, elektriği, içme suları hepsi elden geçti. Öncelikle burada çalışan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha güzel çalışmalar yapmak üzere çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Yeni Mahalle Muhtarı Elvan Bektaş ise adına yakışır bir şekilde caddeyi yenilediği için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

Muhtar Bektaş şunları kaydetti:

“Yeni Mahalle İsmet Paşa Caddesi kanayan bir yaraydı. Bu yaramıza Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler merhem oldu ve adına yakışır bir şekilde caddemizi yeniledi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

ALT VE ÜST YAPISI MODERN CADDE

Öte yandan proje kapsamında ilk olarak caddenin altyapısı sil baştan yenilenirken Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) caddede 560 metre kanalizasyon hattı, 15 adet muayene bacası, 100 adet bina parsel bacası çalışması gerçekleştirdi. Muhtemel bir yağmurda su baskını yaşanmaması için caddenin yağmur suyu hatları da yenilenerek uzun ömürlü hale getirildi. Taş imalatları, ağaç dikim çalışmaları tamamlanan cadde de aydınlatma çalışmaları yapıldı.

Törene Ordu Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Selman Altaş, MHP İl Başkanı Mehmet Özçelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN GÜLER’E YOĞUN İLGİ

Açılış sonrasında caddede yürüyüş yapan Başkan Güler vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Yapılan çalışmalar dolayısıyla memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar Başkan Güler’e teşekkürlerini ilettiler.

 

Genel

Küçük Uydularımızı Çıplak Gözle Görebileceğiz

Yurt içi ve yurt dışından özel sektör ve kamu temsilcilerinin ağırlanacağı, akademisyen ve profesyonellerin buluşacağı etkinlik yakın yörüngeye odaklanması ve uluslararası olması açısından Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

SEKTÖR PROFESYONELLERİ BULUŞUYOR

Açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yapması planlanan konferansta Tokyo Üniversitesi’nden Prof. Shinichi Nakasuka, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan, Marmara Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Uğur Kesen gibi konusunda uzman akademisyenler yer alacak, küçük uydu tasarımı ve üretiminde öncü şirketlerden QSTC Başkanı Gurvinder Chohan, ülkemizin sektör liderlerinden Muzaffer Duysal ve sektörün önde gelen profesyonellerinden Murat Yavuz değerli konuşmalarıyla bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklar. Ayrıca dünyanın sayılı uydu operatörü ve üreticileri arasında yer alan Türksat, Intelsat, Eutelsat-OneWeb, Airbus, Tesat ve Hughes Echostar da katılımlarıyla değer katacak.

TUYAD Başkanı Hayrettin Özaydın; “Cubesat Vision Konferansı’nda küp ve küçük uydulardaki son gelişmeleri gözden geçirerek yakın yörüngenin bize sunduğu fırsatları değerlendireceğiz. Haberleşme, gözlem, araştırma ve savunma amaçlı kullanılan küçük uzay araçlarında yeni yönler keşfetmek ve teknolojiler geliştirmek için bir platform oluşturacağız. Amacımız, konferans aracılığıyla küçük uydu sektörüne yatırım yapmak isteyen kurum ve kuruluşlar ile bilim insanları, uzman akademisyenler, üretici firmalar ve savunma sanayinin öncülerini bir araya getirerek, Türkiye merkezli uluslararası bir uydu ekosistemi inşa etmektir” şeklinde konuştu.

EŞZAMANLI GERÇEKLEŞECEK ÜCRETSİZ V-SAT SEÖİNERİ

Skytech sponsorluğunda, 45 ilden ilgili meslek oda başkanlarının da destek verdiği eşzamanlı bir V-SAT (Uzak ve Yakın Yörünge Geniş Bant İnternet) eğitim seminerinin de düzenleneceği ve ücretsiz olarak gerçekleşecek seminerde uzak yörünge KA Bant uydularında geniş bant, internet kurulum, devreye alma, servis konu başlıklarında teknik servis ekiplerine ve esnafa eğitim verileceği bildirildi.

Neta, Profen, Türksat, Eutelsat-OneWeb, İşNet, Vsat ve İlgili üniversitelerin uzay bölüm ve birimlerinin katkılarıyla gerçekleşecek olan seminerin sertifikalandırmasını ise TÜRKSAT, TUYAD ve BTK Akademi’nin yapacağının açıklandığı bildiride seminer kayıt link’inin https://cubesatvision.com/seminer/ olduğu ifade edildi.

Sektör profesyonellerini bir araya getiren konferansta, iş birliği yapmak isteyen kurum ve kuruluşların da BTK Salonu içindeki özel odalarda B2B görüşmesine davet edildiği etkinlikle ilgili işbirliği başvuru talepleri https://cubesatvision.com/b2b/ linki üzerinden alınıyor.

Açıklamaya “14 Aralık 2023 Ankara BTK Salonu’nda Saat 09:00-17:00 arasında gerçekleşecek konferans için girişler sektör temsilcileri için ücretsiz olup, mutlaka öncesinde https://cubesatvision.com/#form1’undan kayıt olunması gerekmektedir” ifadesiyle son verildi.

HABER: Mehmet Emin Danış

Genel

Şanlıtürk’ün Sorularına Bakan Uraloğlu’ndan Cevap

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk’ün, 23 Kasım 2023 tarihinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na iletilen Ordu-Kabadüz, Ordu Çevreyolu’nun İkinci Etabı ve Ordu-Mesudiye Yolu sel hasarlarının son durumu hakkındaki sorular cevaplandı.

Bu soruları yazılı olarak cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ordu-Kabadüz ve Ordu Çevreyolu’nun İkinci Etabı’ndaki çalışmaların süratle devam ettiğini, Ordu-Mesudiye Yolu sel hasarlarının yaralarının da sarılmaya devam edildiğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu’nun yazılı cevap metni şöyle;

“ORDU-KABADÜZ YOLU’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM ETMEKTEDİR”

İlk olarak 18,8 kilometrelik Ordu-Kabadüz Yolu hakkındaki soruları yanıtlayan Bakan Abdulkadir…

Genel

Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu kuruldu

Samsun Gazeteciler Cemiyetinin girişimiyle başlatılan çalışmalar tamamlandı. Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Ordu’da düzenlenen törenle kuruldu.

Kısa adı ORKAR olan Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonunun kuruluşu için Samsun Gazeteciler Cemiyeti’nin başlattığı çalışmalar sonuç verdi.

Ordu’da düzenlenen törende atılan imzalarla kurulan Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanlığına Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı getirildi.

Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Sinop, Çorum gibi Karadeniz il ve ilçelerindeki medya yapılanmalarını bir araya getirecek olan Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nun bölge basınında birlik ve beraberliği sağlaması bekleniyor.

KURULUŞ İZALARI ORDU’DA ATILDI

Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu’nun kuruluş imzaları, Ordu Altınordu Belediye Tesislerinde atıldı. Törene Altınordu Belediye Başkan yardımcısı Avukat Mehmet Kurt, Altınordu Belediyesi Basın Halkla İlişkiler müdürü Sezgin Yaşar’ın yanı sıra Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu (AVKON) Genel Başkanı Şakir Gürel, Ordu İnternet Gazetecileri Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Keskin, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Resul Akçay, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Saymanı Bayram Ok, Çakır Medya Genel Yayın Yönetmeni Yunus Zor, Demokrasi ve Sivil Katılım Derneği Başkanı Sultan Tapdık da katıldı.

HAZIRLANAN TÜZÜK METNİ MZALANADI

Hazırlanan tüzük metni, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Ordu İnternet Gazetecileri Medya İletişim ve Bilişim Derneği Başkanı ve Dijital Medya ve İletişim Federasyonu Genel Başkanı Bahtiyar Kahveci, Karadeniz Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı Cihan Çakır, Tokat İletişim Derneği Başkanı Hüseyin Kömür tarafından imzalandı.

“MESLEĞİMİZİN ONURUNU KORUYACAĞIZ”

Törende konuşan Orta Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı Mehmet Yazıcı, bölgede faaliyet gösteren ve ortak amaçları olan meslek yapılanmalarını bir çatı altında toplayarak güç birliği oluşturmak istediklerini belirterek şunları söyledi; “Her ilde hatta ilçelerde birden fazla gazeteciler cemiyeti var. Aramızdaki kısır çekişmelerden bıktık. Birleşmek, büyümek, meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek, kendi söküğümüzü dikmek istiyoruz. Basın meslek ilkelerine uyarak, yalan haberle, dezenformasyonla mücadele ederek, mesleğimizi eski saygınlığına kavuşturmak zorundayız. Katılan değerli başkanlara ve arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Federasyonumuzun basın ve medya camiasına hayırlı olmasını diliyorum

Genel

ÜNYE BELEDİYESİ’NDEN SU TAŞKINLARINA KALICI ÇÖZÜM

Ordu Ünye Belediyesi kırsal mahallelerde riskli bölgelerde su taşkınlarının önüne yerinde menfez uygulamasıyla geçiyor. Belirlenen 10 bölgede çalışmalar sürerken Yeşilkent ve Çatalpınar Mahallelerinde eş zamanlı çalışma yürütülüyor. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Yağmur suyu ile birlikte çalıların büzlerin önünü ya da içini tıkaması sonucu yollarımız zarar görüyordu. Yaptığımız bu çalışma ile sorunu kökünden çözüyoruz” dedi.

Ünye Belediyesi kırsal mahallelerde şiddetli yağmurlarda risk oluşturan bölgeleri belirleyerek kalıcı önlem aldı. Yerinde menfez uygulamasıyla maliyeti düşüren Ünye Belediyesi yağmur suyunun büzleri tıkayarak yolları tahrip etmesinin de önüne geçti. Bu uygulama ile vatandaşlar da rahat nefes alırken ekipler Ünye’nin Yeşilkent ve Çatalpınar Mahallelerinde çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.

“Yerinde Menfez Uygulaması ile Artık Yollarımız Tahrip Olmayacak”

Çatalpınar Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı bir açıklama yaparak yerinde menfez uygulamasının soruna çözüm olduğuna dikkat çekti. Başkan Tavlı, “Daha önceden bu bölgelerde 40’lık, 60’lık, 80’lik ve binlik büzlerin atıldığı yerlerde yağan yağmurun şiddetli olduğu dönemlerde büzlerin önünü özellikle kırsal bölgelerimizde çalıların ve çöplerin tıkaması sonucu taşkınlar oluyor ve yollar tahrip oluyordu. Böylelikle yaptığımız çalışmalar da heba oluyordu. Bunun önlemini aldık ve belirlediğimiz riskli bölgelerde yerinde menfez uygulaması gerçekleştirdik. 10 bölge arasında yer alan Yeşilkent ve Çatalpınar Mahallelerimizde çalışmalar hızla devam ediyor. Vatandaşlarımız her şiddetli yağmurda artık sıkıntı yaşamayacak ve yaptığımız yollar tahrip olmayacak. Bu çalışmaların vatandaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.