Genel

Bahçeli Ordu’dan Seslendi; Önümüzdeki Pazar bir başka olacak

Milliyetçi Harekat Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘‘14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende’’ Ordu Mitingi’nde yoğun kalabalığa hitap etti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli Cumhuriyet Meydanında Ordululara seslendi.

‘‘14 Mayıs’ta Aziz Milletim Sıra Sende’’ Ordu Mitingi’nde yoğun kalabalığa hitap eden MHP Lideri Devlet Bahçeli; “Değerli Kardeşlerim, değerli dava arkadaşlarım, 77 yıllık çok partili siyasi hayatımızın en mühim seçimleri için geri sayım başladı. Önümüzdeki Pazar günü istikbal haklarımızla ilkel hezeyanlar arasında bir tercih yapılacaktır. Türk milleti sandığın başında Cumhuriyet’in yeni yüzyılını oylayacaktır. İnanıyorum ki, Ordu’nun dereleri önümüzdeki Pazar bir başka güzel akacak, Karadeniz daha da şahlanacaktır.

14 Mayıs 2023 tarihinde, hem 13’üncü Cumhurbaşkanımızı belirleyeceğiz, hem de 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimini yapacağız. Son günlerde 14 Mayıs’ı kundaklamak için karanlık eller devrededir. Namussuz montajcılar, özel hayat cellatları işbaşındadır. Küresel medya, dış güçler, emperyalizme ruhunu satmış iç odaklar, sosyal medya teröristleri, ajan provokatörler, bölücü çevreler, azgınlaşmış Türk düşmanları 14 Mayıs’ta Cumhur İttifakı’nın mukadder zaferini gölgelemek amacıyla alçakça kurgu ve kumpas peşindedir. Ancak ne yapsalar boş, hangi iftirayı atsalar boşuna, milletin iradesine ket vuramayacaklar, Türkiye’nin hızını kesemeyecekler, Türk milletinin zaferini önleyemeyecekler. Kavga arayanlara sabır ve sebatla muamele edeceğiz. Kaos arzulayanlara sarsılmaz duruşumuzla engel olacağız. Demokrasi kültürümüzü baltalamak, istikrarımızı budamak, ülkemizi bunalıma sokmak isteyenlere iman ve irademizle direneceğiz. Çünkü biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Aziz vatanımızı canımızdan aziz biliyoruz” şeklinde konuştu.

“Söz mü”
‘Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine de mutlaka ulaşma kararındayız’ vurgusu yaparak Halk Buluşmasında konuşmasına devam eden Devlet Bahçeli, “Şimdi siz söyleyiniz, Ordu’nun kararlılığınızı hep bir ağızdan haykırınız. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine hazır mısınız? Sandığa gidecek misiniz? Millet ve vatan düşmanlarına, yerli ve yabancı bozgunculara ders verecek misiniz? Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ordu milletvekili adaylarını TBMM’ne gönderecek misiniz? Cumhur İttifakı’nın yanında mısınız? Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı çok yüksek bir destekle yeniden seçecek misiniz? Söz mü? Sandıklardan taşıyor muyuz? Vatana sahip çıkıyor muyuz? Bayrağa sahip çıkıyor muyuz?” çağrısı yaptı.

“Aç iken doyurdum, çıplak iken giydirdim”
‘Aziz Milletim Sıra Sende’ diyerek seslenen Bahçeli, “Ordulu kardeşlerim sıra alayınızda. Devlet ve Milletiyle, Hep Birlikte ve Her Şeyden Önce Türkiye” Çağrımız birliğe, dirliğe, kardeşliğe ve huzuradır. Çağrımız dik baş, tok karın, mutlu yarınadır. Çağrımız yükselen ve süper güç mertebesine çıkacak Türkiye’yedir. “Komşusu açken tok yatmayacak” yüksek vicdanların, “Fırat kenarında otlayan kuzunun” vebalini duyacak tertemiz gönüllerin, “Aç iken doyurdum, çıplak iken giydirdim, az milleti çok kıldım” diyenlerin bulunacağı ve buluşacağı ahlaklı, adaletli, inançlı, erdemli, hakça paylaşımı esas alan bir geleceğe çağrıdır bizim çağrımız. Çağrımız Türk tarihinin çağrısıdır. Çağrımız kutlu ceddimizin çağrısıdır. Çağrımız cumhurun çağrısıdır. Çağrımız çiftçimizin, emeklimizin, esnafımızın, memurumuzun, işçimizin, yetimlerimizin, şehit analarımızın, şehit yavrularımızın, tüm mazlumların çağrısıdır. Çağrımız al bayrak altında toplanıp istikbale el ele, omuz omuza, tek nefes halinde yürüyüş çağrısıdır. “Ne Mutlu Türküm Diyene” haykırışı etrafında kenetlenme çağrısıdır bizim çağrımız. Ve bizim çağrımız içinde bulunduğumuz çağın akışını değiştirmeye sonuna kadar taliptir. Değerli Kardeşlerim, Muhterem Dava Arkadaşlarım, Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı, milletimizin bekası, ülkemizin bağımsız geleceği için dünden daha önemli bir görevle karşı karşıyadır. Bu görev tarihidir, tehiri ve tevzisi düşünülemez. Maruz kaldığımız stratejik tehditler küresel senaryoların bölgemizde gösterime sokulan bugünkü sahnesinden başka bir şey değildir. Milli birliğimizi, milli güvenliğimizi, milli çıkarlarımızı, milli varlığımızı, milli gelecek projelerimizi sömürge hesaplarına, lord planlarına, egemen güçlerin inisiyatifine teslim etmek isteyenler ayan beyan ortadadır. Bunlar zillet ittifakında yuvalanmışlardır. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu teröristlerle yol yürümektedir. Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu zalimlerin kontrolündedir. Bu nedenle paravan adaydır, kumandalı adaydır, kukla adaydır, 7+2 formatlı kumar masasının icazetli adayıdır. Kılıçdaroğlu Türkiye düşmanlarına yakayı kaptırmıştır. Onların dümen suyuna girmiştir. Maalesef CHP artık tanınmaz ve tanımlanamaz haldedir. Aziz Atatürk’ün kurduğu parti HDP’yle tek yumurta ikizine dönüşmüştür. Mehmetlerimizin katilleri Kılıçdaroğlu için çalışmaktadır. PKK ve FETÖ Kılıçdaroğlu lehine propaganda yapmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yol açtığı Erzurum provokasyonun altından da bölücüler ve FETÖ’cüler çıkmıştır.

Karşımızdaki güruh demokrasi katilidir. Karşımızdaki ittifak terör ve ihanet ittifakıdır. Ordu’da CHP’ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum, gelin Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne birlikte sahip çıkalım. Gelin Aziz Atatürk eserlerine ve emanetlerine beraberce destek olalım. İYİ Parti’ye oy veren kardeşlerim, gelin bu şerefe siz de dahil olun. CHP ve İYİ Parti yönetimleri yoldan çıkmıştır. Bu iki parti Türkiye muhalefetinde söz kesmiştir. Yanlarına da Kandil ile Pensilvanya’yı alarak zehir ve zillet saçmaktadırlar. Oyun büyüktür. Senaryo karanlıktır. Tehlike zillet ittifakında düğümlenmiş haldedir. Geride kalan iki haftalık süre zarfında cereyan eden provokasyonların iç yüzüne bakıldığında Kılıçdaroğlu’nun, iç ve dış ihanet cephesinin Türkiye’yi mahvetmek için her fırsatı ganimet gördüğü anlaşılmaktadır. Allah’ın bir lütfu neticesinde, Gabar Dağı’da bulunan petrol rezervi zillet ittifakının uykularını kaçırmaktadır. Karadeniz’den çıkarılan doğal gaz zillet ittifakını rahatsız etmektedir. Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortağı HDP, milli muharip uçağımız Kaan’dan, İHA’larımızdan, SİHA’larımızdan korkuya kapılmıştır.Ancak korkunun eceli faydası yoktur. Bundan böyle teröristlerin saklanacak, sığınacak, kaçacak güvenli bir yeri olamayacaktır. Terör neredeyse meşru hedefimiz orasıdır. Hainler nerede fitne saçıyorsa oralar temizlenecektir. Cumhuriyet’in yeni yüzyılında terör musibetinden Allah izniyle kurtulacağız. Kanlı ve kalleş döngüye son vereceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız. Hem aşımıza, işimize, emeğimize, ekmeğimize ve egemenlik haklarımıza sahip çıkacağız, hem de insanlığın yüz karası bölücü terör örgütünü yıkıp geçeceğiz. Kılıçdaroğlu 6 Mayıs 2023 tarihinde Adana’da demiş ki: “Her hakkı teslim edeceğim, her hukuku uygulayacağım.” Sayın Kılıçdaroğlu sana göre hak nedir? Her hakkı teslim edeceğim derken muhatapların kimlerdir? Uygulamak istediği hukukun muhtevası nelerden oluşmaktadır? Türkiye’de hakkı yenmiş, hakları çiğnenmiş hiç kimse yoktur. Eğer çıkarsa onların haklarını iade etmek de namus borcumuzdur. Kılıçdaroğlu her hukuku uygulamaktan bahsetmesi maksatlıdır. Türkiye’de hukuk tektir. Elbette hukukun üstünlüğü hakim ve havidir. Kılıçdaroğlu için hak ve hukukun konusu teröristler midir? Terörist Demirtaş’ı bırakmak hangi hakkın, hangi hukukun gereğidir? Türkiye’de bölücülerin hukuku değil, milletin hukuku egemendir. Bu gerçeği hiç kimse değiştiremez, değiştirmeye de gücü yetmez, yetemez. Teröristler için adalet ve hukuk isteyen CHP zihniyeti, esasen kahramanları mahcup ve mahkum etmeninin, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmanın peşindedir” ifadelerini kullandı.

 

“Bunların alayı zillettedir”
‘İYİ Parti de aynı melanet yolun yolcusudur’ diyen Devlet Bahçeli, Bizimle beraber misiniz? Sorusunu sordu vatandaşlara ve şu ifadeleri ekledi; “Afrin’i geri alacağız diyen bölücü teröristlere anladıkları dilden mesaj verdik, şu işe bakınız ki, cevap İYİ Parti Başkanı’ndan geldi. Demek ki, attığımız taş aynı daldaki iki kuşa birden isabet etti. İYİ Parti Başkanı’nın PKK’ya avukatlık yapması rezalettir. Ancak iradesini ve itibarını kaybetmiş bir siyasetçi bu içler acısı durumlara düşecektir. Bunların alayı zillettedir. Bunların alayı istikametini kaybetmiştir. İlk kez oy verecek genç kardeşlerim, varlığımızı, birliğimizi ve bağımsızlığımızı birlikte müdafaa edelim. Sayıları beş milyonu aşan genç kardeşim inanıyorum ki, “Elbette Öyle, Benim İlk Oyum MHP”ye diyeceklerdir. Türk gençliği aldanmaz, aldatmaz, yalan vaatlere kanmaz. Karadeniz’in incisi Ordu zillete prim vermez. Soruyorum sizlere: Milliyetçi Hareket Partisi’ne evet mi?”

 

“Devlet ve Milletiyle Her Şeyden Önce Türkiye”
‘Kılıçdaroğlu ve ittifak ortakları rant, çıkar ve ikbal amacında, biz önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışındayız’ diyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Ordu’nun umutlarını kırmaya çalışanlara karşı birlikte olalım. Ordu’nun talihini kapatmaya çalışanlara karşı birlikte duralım.

Diyorum ki: “Devlet ve Milletiyle Her Şeyden Önce Türkiye.” Diyorum ki: “Yeni Türkiye, Yeni Hayat, Hep Birlikte Kurarız.” Diyorum ki: “Milli Birlik ve Kardeşlikle Hep Birlikte Yaşarız.” Bugüne İstikrar, Yarına Huzur Diyorsak, Hep Birlikte Başarırız. Engelleri, Zorlukları Hep Birlikte Aşarız. “Devletin Gücü Milletin Ferasetiyle Hep Birlikte Yaparız.” Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılında Güçlü Devleti Hep Birlikte İhya Ederiz. Hep Birlikte Türkiye’yiz. Hep Birlikte Türk Milletiyiz. İstiklalimizi ve istikrarımızı koruyarak istikbalimizi hazırlıyoruz. Bu ülkeye sevdalı olmanın kolay olmadığını da gayet iyi biliyoruz. O halde 14 Mayıs’ta söz sırası sizdedir. Paylaşılacak vatanım, vazgeçilecek insanım yok diyen her vatan evladıyla kaderimiz birdir. Biz birlikte Türkiye’yiz diyen herkes bizim özbeöz kardeşimizdir. Ordu milletvekili adaylarımıza ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok güçlü desteğinizi bekliyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diye konuştu.

Genel

Bakan Özer, Okul öncesi eğitimde kesinlikle ücret alınmayacak

Ordu’daki okul öncesi eğitimin genel durumu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in de katılım sağladığı toplantıda ele alındı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi(OKSM)’nde gerçekleştirilen Okul Öncesi Eğitimi Değerlendirme Toplantısına, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in yanı sıra, Vali Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı, Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye’nin okul öncesi eğitimde sessiz bir devrim gerçekleştirdiğini belirterek, Türkiye’de sayısı 2 bin 782 olan anaokulunun, bir yıl içerisinde 6 bin 700’e ulaştırıldığını ifade etti.

“Okul öncesi eğitimde kesinlikle ücret alınmayacak”

Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre belirlenen ücretlerin 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren Türkiye’de tüm anaokullarında kaldırılacağı müjdesini vererek, “Türkiye’nin hiçbir noktasında ister tam gün eğitim yapsın, ister yarım gün eğitim yapsın hiçbir ad altında yemek, taşıma, başka ne ad olursa olsun okul öncesi eğitimde kesinlikle ücret alınmayacak” diye konuştu.

Konuşmasının devamında, ülke genelinde 5 yaş okullaşma oranlarının yapılan çalışmalarla %65’lerden, % 99,9’lara çıktığını hatırlatan Bakan Özer, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasıyla, okullar arası başarı farkının ortadan kaldırılacağını söyledi.

“Okul öncesi erişimi arttırmak, kadın istihdamını arttıracak”

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, okul öncesi eğitime erişimin arttırılmasının, kadın istihdamını da arttıracağının altını çizerek, Bakanlık olarak hedeflerinin 3-5 yaş arası çocukların eğitime dahil edilmesi olduğunu ifade etti.

Bakan Özer, “Okul öncesi eğitime eşirimi arttırmak, kadın istihdamını arttıracaktır. Özellikle büyükşehirlerde kadın istihdama başvurduğu zaman alacağı ücretle çocuğunu kreşe verdiği zaman oraya vereceği ücret karşılaştırılabilir düzeydeyse, yani 15 bin TL maaş alacak, 5-6 bin TL’si kreşe verecek. Kadınlar istihdamdan geri çekiliyordu. Şimdi çok daha rahat bir şekilde istihdama katılacak, çocuğu nitelikli eğitim alacak ve çok daha başarılı bir şekilde Türkiye’nin inşasında önemli bir bariyer ortadan kalkmış olacak. Özellikle kızların eğitimleri için kampanyalar yapan, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını himayesi altına alan Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye de şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bakan Özer, kadınların “Anneler Gününü” kutlayarak, konuşmasını sonlandırdı.

Okul öncesi eğitime verdiği önem ve Ordu’ya yapılan eğitim yatırımlarından dolayı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür eden Tuncay Sonel, “Ordu’ya, Ordu’nun çocuklarına, annelerine yatırımı kim yaparsa yapsın başımızın tacıdır” diyerek, Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da 5 yaş okullaşma oranının % 99 olduğuna vurgu yaptı.

Ordu’daki okul öncesi eğitimde okullaşma oranının artmasında emeği olan öğretmenleri, öğrenci velilerini tebrik eden Vali Sonel, “İnşallah göz bebeğimiz olan çocuklarımız, gençlerimiz bu güzel ülkeye güzel işler yapacak, nice Aziz Sancarlar çıkacak nice Selçuk Bayraktarlar çıkacak. Allah yollarını, bahtlarını açık etsin” diyerek, sözlerini tamamladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise eğitimin son önemine değindi. Başkan Güler, “Okul öncesi eğitime önem veren bir hükümete sahibiz, bir bakana sahibiz. Eğitim pahalı bir şey ama cahillik ve hazımsızlık daha maliyetli bir şey. O bakımdan biz beşeri sermaye olan insanımızı, okul öncesi eğitimine çok önem veriyoruz ve daha da vereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul öncesi eğitime verdiği katkı dolayısıyla öğrenci velisi Sevda Akdeniz tarafından, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’e hediye takdim edildi.

Genel

Başkan Çelenk, memurun maaşına artış hemen uygulanmalı

Ordu Memur sen İl Başkanı İsmail Çelenk memur maaşlarına yapılan uygun artışın hemen uygulanmasını istedi

2023 – 2024 yıllarında Kamu işçilerine uygulanacak zam oranları açıklanarak % 45’lik bir artış sağlandı.

2023 – 2024 yıllarında Kamu işçilerine uygulanacak zam oranları açıklanarak % 45’lik bir artış sağlandı. Ocak ayında %30 maaş artışı daha yapılmıştı. Ocak ayından bu yana geçen dört aylık süreçteki enflasyon oranı %15,21 ve piyasada oluşan gerekçeler dikkate alınaraktan %45’lik bir artış oldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Memur Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk, artışın temmuz ayı beklenmeden yapılması gerektiği yönde paylaşımda bulundu.

İsmail Çelenk paylaşımında: “Kamu işçileri için geçerli olan sebeplerin başta kamu görevlileri olmak üzere bütün çalışanlar için geçerli olduğu unutulmamalıdır. Verilen kararlarda, çalışanlar arasında ayrım ya da tercih olarak görülmesine fırsat verilmemelidir.

Gelinen bu noktada, Sayın Cumhurbaşkanımızın “Memurlarımız müsterih olsunlar. Onların hakkını teslim etmek de bizim boynumuzun borcudur.” ifadesi 1 Mayıs’ta alenen ifade ettiğimiz konunun ve sorunun görüldüğünün işaretidir.

Kamu görevlilerine Temmuz ayında toplu sözleşme artışı, enflasyon farkı ve bunlara ilave olarak Refah Payı verileceği ifade edilmişti.

Talebimiz, kayıpların telafisi için Temmuz ayı beklenmeden, çalışma hayatında barışı tesis edecek, taban ve tavan arasında açılan makası daraltacak Seyyanen Zammın vakit kaybedilemeden yapılmasıdır.

Kamu hizmetinin yerine getirilmesinde asli görev üstlenen, bütün zorlu şartlara rağmen görevini eksiksiz icra eden kamu görevlileri, beklentilerin karşılanmasını, kayıpların giderilmesini beklemektedir.

Bu çerçevede Memur-Sen olarak; çalışma barışını bozan, unvanlar arasında uçurumu büyüten bu ücret adaletsizliğinin bir an önce düzeltilmesini tekraren yineliyoruz” ifadelerine yer verdi

Genel

BAKAN ÖZER’DEN ÜNYE OSB’YE OKUL VE PANSİYON MÜJDESİ

Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mahmut Özer, Ünye OSB’de 32 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli meslek lisesi ve pansiyon yapacaklarını söyledi.

Bakan Özer Ünye OSB ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Ünye OSB’de 32 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli pansiyonla hayata geçireceğimiz meslek lisemizin arazisini yerinde inceledik.

Ülkemizin kalkınması ve büyümesinde büyük role sahip mesleki eğitimi güçlendirmeyi sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Genel

Ordu büyükşehirden üreticilere fide desteği

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler sürüyor. “Kendi, Kendine Yeten Şehir” sloganıyla devam eden destekler kapsamında, il genelindeki üreticilere, domates, biber, patlıcan ve hıyar fideleri olmak üzere 220 bin adet yazlık sebze fidesi dağıtıldı. 2019 yılından bu yana verilen fide desteği 2 milyon 500 bin adete ulaştı. İl ekonomisine 29 milyon lira katkı sağlandı.

Ordu’da, ulaşım, altyapı, turizm, üstyapı ve sağlık alanında birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturmaya devam ediyor.

Üretime yönelik desteklerini arttıran ve 19 ilçede topyekün bir kalkınmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle, “Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, yaz sezonu öncesi üreticilere, domates, biber, patlıcan ve hıyar fideleri olmak üzere toplam 220 bin adet sebze fidesi dağıttı.

BAŞKAN GÜLER: “SİZ YETER Kİ ÜRETİN”

Ordu Büyükşehir Belediyesi merkez yerleşkesinde gerçekleşen dağıtım töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Seracılık çağımızın en karlı işlerinden bir tanesi. Siz yeter ki üretin. Biz sizlere ORTAR şirketimiz aracılığıyla alım garantisi veriyoruz. Önce piyasaya satın, piyasaya satamadığınız ürünleri biz alırız. Enerji krizini, rüzgar, güneş enerjisi, barajlar ve çöpten enerji üretimiyle hallettik. Şimdi ikinci bir kriz kapıda. O da gıda krizi. İnsan doğumundan ölüme kadar, karnını doyurmak zorunda. Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte dünyada buğday krizi başladı. Bu bakımdan üretim ağırlıklı bir belediyecilik yapıyoruz” dedi.

İL EKONOMİSİNE 29 MİLYON LİRA KATKI SAĞLANDI

Üretime ağırlık vermenin önemine değinen Başkan Güler, “21 bin dönüm atıl araziyi tarıma açtık. Yeni açılanlarla birlikte 28 bin dönüm atıl arazi üretimle buluştu. Toprağımızı işleyip kimseye muhtaç olmayalım. 35 milyon yumurta üretiyoruz. 900 tane Migros mağazasına yumurta satıyoruz. Fındıkta lisanslı depoculuğu da kuracağız. 2019 yılından bu yana uygulanan desteklerle, 52 adet Sera, 15 bin m² Sera Naylonu, 550 bin adet yazlık, 1 milyon 920 bin adet kışlık olmak üzere 2 milyon 500 bin adet sebze fidesi desteği verdik. İl ekonomisine 29 milyon lira katkı sağladık” diye konuştu.

“BAŞKAN GÜLER’İN DESTEKLERİYLE BÜYÜK PROJELER UYGULADIK”

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “Ordu’da her geçen gün güzel şeyler oluyor. Güzel projelerle tarımsal üretimi artırmak istiyoruz. Çünkü üretmekten başka yolumuz yok. Tarımsal üretimi artırmak ve işletmelere destek sağlamak, fındığın yanında ikinci hatta üçüncü bir ürünü yetiştirmek için çalışıyoruz.

Belediye Başkanımızın Ordu’ya gelişiyle birlikte, çok büyük önemli projeler uyguladık. Her yıl milyonlarla ifade edilen fide dağıtımı yaptık. Hayvancılığa destek verdik. Sera dağıtımları yaptık” şeklinde konuştu.

Genel

Ordu Giresun Havalimanı’nda kâbus sürüyor.

Ordu Giresun Havalimanı’nın kâbusu sürüyor. Sis nedeniyle bugün bazı seferler Samsun’a yönlendirilirken, bazı seferler de iptal edildi.

Türk Haya Yolları’nın İstanbul Yeni Havalimanı-Ordu Giresun Havalimanı TK 2848 sefer sayılı uçuşu, Anadolu Jet’in İstanbul Sabiha Gökçen- Ordu Giresun Havalimanı TK 7330 sefer sayılı uçuşu Samsun’a yönlendirildi.

THY’nın bugün İstanbul’dan yapacağı TK 2856, Ordu Giresun’dan yapacağı TK 2849, 2857 sefer sayılı uçuşları iptal oldu.

Anadolu Jet’in Ordu’dan yapacağı TK 7331 İstanbul ve İzmir ve Ordu’dan yapacağı TK 7634 ve TK 7635 seferli uçuşları da sis nedeniyle iptal edildi.

Genel

Ordu’ya tam donanımlı Özel Eğitim Kampüs sözü!

Engelliler Haftası dolayısıyla bir restaurantta engelli ailelerine verilen yemekte konuşan Milli Eğitim Bakanı Dr. Mahmut Özer, burada Ordu’ya Türkiye’nin en donanımlı Özel Eğitim Kampüsü sözünü verdi.

Milli Eğitim Bakanı Dr. Mahmut Özer, Engelliler Haftası dolayısıyla Engelli bireyler ve aileleriyle yemekte buluştu.

Konuşmasında engelli bireylerin eğitim ve istihdamla buluştuğunu söyleyen Bakan Özer, “Öncelikle 10 Mayıs’ta başlayan Engelliler Haftanızı kutluyorum. Artık engelli yetişkinlerimiz artık evin dışına çıkıp eğitimle, istihdamla buluşmaya başladı. Bakın Milli Eğitim Bakanlığı olarak ayrı bir Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’müz var. Sırf engeli olan özel eğitime ihtiyacı olan kardeşlerimizin bu eğitim ihtiyacını karşılamak için, şu an itibariyle yaklaşık 300 Bini kaynaştırmada olmak üzere 423 Bin öğrencimiz özel eğitim öğrencisi olarak okullarımızda eğitim almaya devam ediyorlar” dedi.

Engelli Halk Eğitim Merkezileri açılıyor

18 yaş üzeri engelli bireylere de eğitim kurumu açmaya başladıklarını söyleyen Bakan Özer, “Mümkünse kaynaştırmada değilse özel eğitim anaokulunda, özel eğitim uygulama okulu birinci, ikinci, üçüncü kademede özel eğitim meslek okullarında, özel eğitim ve rehabilitasyonlardaki tüm hizmetleri devlet olarak biz tamamen finanse ediyoruz, karşılıyoruz. Bu sene özel bir şey daha yaptık. O özel kardeşlerimiz için. Daha önceden 18 yaş üzeri olan engelli kardeşlerimizin gideceği hiçbir eğitim kurumu yok. Bakanlık olarak 18 yaşına kadar eğitim veriyoruz. Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde ilkini İstanbul’da Kadıköy’de açtık. Engelli Halk Eğitim Merkezi tamamen engelli kardeşlerimize, yetişkin kardeşlerimize halk eğitim kursları alabilecekleri bir merkez açtık. Ve burada bir yönetmelik değişikliğine gittik” açıklamasında bulundu.

Her ilçeye Engelli Halk Eğitim Merkezi

Engelli Halk Eğitim Merkezilerini yaygınlaştırmayı amaçladıklarını da ifade eden Bakan Özer, “Engelli kardeşimizi 18 yaş üzerindeki kardeşimizi ve yanında annesi veya babasını bakmakla yükümlü olan kim varsa onu ücretsiz olarak evinden alıyoruz. Halk eğitim merkezine getiriyoruz. Akşama kadar orada kurslar, el becerilerini, yaşam becerilerini arttıracak kurslar alıyorlar. Daha sonra evine tekrar götürüyoruz. Bunu 81 ile 112 merkeze taşıdık. 2023 yılındaki hedefimiz Türkiye’deki 920 ilçenin tamamında engelli kardeşlerimize yönelik hizmet veren Halk Eğitim Merkezi’ni açmak” dedi.

Ordu’ya Özel Eğitim Kampüsü
Ordu’ya büyük bir müjde veren Bakan Özer, “Burada Ordu’da bir müjde de size veriyorum. Tüm Türkiye’de özel eğitimle ilgili kampüsler yapıyoruz. Birimleri açıyoruz ama Ordu ve özel yaklaşık 10 dönümlük arazide özel eğitim anaokulu, özel eğitim meslek okulu, özel eğitim uygulama okulu, ilkokulu, ortaokulu, lisesi, yetişkinler için halk eğitim merkezi, çocuğunu beklerken boş kalmaması için ebeveynin halk eğitim kursu alacağı ayrı bir merkezi olan ve aynı zamanda atlarla binme, mikro terapi gibi farklı yöntemlerin de kullanıldığı her türlü modern yöntemlerin de içerisinde barındığı Türkiye’nin en büyük, en donanımlı özel eğitim kampüsünü yakın zamanda Ordu’ya kazandıracağız. Büyükşehir Belediye Başkanı’mız arazisini belirledi. Biz de yatırım bütçesinin içerisine dahil ettik” açıklamasında bulundu.

“Ordu’da bir çok proje hayata geçiyor”
Ordu’da engelli bireyler için bir çok projenin hayata geçtiğinin altını çizen Bakan Özer, “Ordu her zaman daha iyisine layıktır. İnşallah bizleri de daha iyisini yapmak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Kıymetli valime hassaten çok teşekkür ediyorum. Eşine de gerçekten teşekkür ediyorum. Şehit ailelerini hiç yalnız bırakmıyorlar. Gazi ailelerimize gidiyoruz aynı şekilde. Kendilerine devletimizi olması gerektiği gibi temsil ettiği için ve halkımızın hizmetinde her türlü boyutlu bir şekilde bu süreçleri koordine ettiği için devletimiz adına teşekkür ediyoruz. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanıma çok teşekkür ederim. Engelli kardeşlerimizle ilgili çok sayıda projeleri yerine getiriyor” dedi.

Genel

ORDU’DA 11 MAYIS 2023 FINDIK FİYATLARI

[13:15, 11.05.2023] Can Acar: TMO FİYATI
En Düşük: 51,00 TL

En Yüksek: 53,00 TL

ORDU
En Düşük: 43,00 TL

En Yüksek: 54,00 TL

SAMSUN
En Düşük: 46,00 TL

En Yüksek: 56,00 TL

Genel

Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı adayından çekildi

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, bugün saat 14.00’de partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin, cumhurbaşkanı adaylığından çekilip çekilmeyeceği merak konusuydu.

İnce, adaylıktan çekiliğini açıkladı.

Muharrem İnce şu ifadeleri kullandı;

Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum. Yoksa seçimi kaybettiklerinde bütün suçu bana atacaklar.

Genel

MÜNAZARA YARIŞMASINDA ÇEYREK FİNAL HEYECANI

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Münakaşa Değil Münazara” adıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen liseler arası ödüllü münazara yarışmasında çeyrek final heyecanı başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunda çeyrek finale kalma başarısı gösteren takımlar verilen konular üzerine yaptıkları kapsamlı araştırmalarla fikirlerini savunuyor. Yoğun katılımla gerçekleşen yarışmanın çeyrek finalinde takımlar yarı finale kalmak için mücadele ediyor. Son 4’e kalacak takımların yapacağı yarı final müsabakalarının ardından 7 Haziran’da son 2 takım final yarışması gerçekleştirecek.