Genel

ORDU’DA 14 BİN 29 RESMİ DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğünce görevli gıda kontrol görevlileri tarafından halk sağlığının korunması ve tüketicilerin güvenli gıdaya erişiminin sağlanması amacıyla 2022 yılında 14 bin 29 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Kemal Yılmaz; “İlimizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici sağlığının korunması, sektörde haksız rekabetin engellenmesi, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amacıyla İl/İlçe Müdürlüklerimiz tarafından gıda denetimleri 2022 yılında da aralıksız bir biçimde ve hassasiyetle yürütülmüştür” dedi.

İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli gıda kontrol ekiplerinin 7 gün 24 saat esasına göre sahada çalışmalar gerçekleştirdiğinin altını çizen İl Müdürü; “İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli gıda kontrol görevlileri tarafından 2022 yılında 14 bin 29 adet gıda ve yem denetimi gerçekleştirildi. Ayrıca denetimlerde toplam 2 bin 648 adet gıda ve yem numunesi alınmıştır. Gerek analiz sonuçlarına göre gerekse resmi kontrolde tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle 115 gıda işletmesine idari para cezası uygulanarak 16 işletme hakkında da ilgili adli mercilere suç duyurusunda bulunulmuştur” şeklinde konuştu.

“Etkili bir denetim sisteminde gerek tüketicinin gerekse tüketici örgütlerinin denetimlere katılmaları ve katkı sağlamaları çok önemlidir” diyerek sözlerine devam eden İl Müdürümüz; “Tüketicilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaştığında bu olumsuzluğun giderilebilmesi için ilgili kurumlara ya da yetkili makamlara müracaat etme hakkı bulunmaktadır. Bu nedenle; gıda zehirlenmesine maruz kalan veya satın aldığı gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyeti olan tüketiciler de 174 Alo Gıda Hattını arayarak veya 0501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattı üzerinden ihbarda bulunabilmektedirler” şeklinde konuştu.

Gıda sektöründe yer alan işyerlerine de büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan İl Müdürümüz; “İşletmelerin gıda mevzuatıyla belirlenen genel ve özel hijyen kurallarını doğru ve eksiksiz biçimde uygulayarak, gıdaların hastalık etmenleri ile bulaşmasını önlemek ve tüketici sağlığını korumaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Ayrıca İl Müdürümüz; “2023 yılında da vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için İl/İlçe Müdürlüklerimizce yapılan çalışmalarımız aynı kararlılık ve hassasiyet ile kesintisiz olarak devam edecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

Genel

Başkan Güler: ‘Usta kaptan fırtınalı havada belli olur’

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ilçe belediye meclis toplantılarına misafir olmaya devam ediyor. İstişare kültürüne büyük önem verdiğini her fırsatta dile getiren Başkan Güler, son olarak Fatsa Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. oturumuna misafir oldu. Fatsa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan Başkan Güler, burada meclis üyelerine Fatsa’da yapılan yatırımlar başta olmak üzere birçok konu ve gelecek vizyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN GÜLER: “USTA KAPTAN FIRTINALI HAVADA BELLİ OLUR”

Göreve geldikleri günden bu yana geçen 4 yıllık süre zarfında pandemi başta olmak üzere olağanüstü olayların yaşandığını ancak tüm bu olanlara rağmen başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Güler, “Usta kaptan fırtınalı denizde belli olur” dedi.

Klasik belediyeciliğin dışına çıkarak bölgenin refahını düşündüklerini ve Fatsa’nın gelecekte çok önemli bir konuma sahip olacağına da dikkat çeken Başkan Güler, “Görevdeki 4 yılın 2 yılı büyük ölçüde pandemi ile geçti. Dünyadaki savaşlar, bölgedeki gerilimler ilginç bir dönemdeyiz. Ama usta kaptan fırtınalı denizde belli olur. Dolayısıyla bizlerde kıymetli meclis birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Bizim karşımızda Ukrayna ile Rusya savaşıyor. Bu savaş inşallah bitecek. Savaş bitince oranın kalkınması için Fatsa’nın alacağı pozisyon çok önemli. Buranın bir lojistik üssü olması önemli. Ünye limanı ile birlikte Fatsa Limanı’nın da ele alınması gündemimizde. Biz bunları klasik belediyeciliğin dışında düşünüyoruz. Biz belediyeciliğe yeni bir tanım getiriyoruz. Bu tanım, bölgenin refahı ve hakkını korumak için” diye konuştu.

“ORDU’YU GELECEKTE ÇOK ŞANSLI GÖRÜYORUM”

Global anlamda geleceğin sorunları hakkında değerlendirmelerde de bulunan Başkan Güler, bunları 3 başlık altında enerji krizi, gıda ve lojistik olarak sıraladı.

Bu 3 temel noktada Ordu’nun şanslı olduğuna dikkat çeken ve gelecekte Ordu’nun en yaşanabilir merkezlerden biri olarak gördüğünü aktaran Başkan Güler, “Geleceğin 3 sorunu var. Enerji krizi, gıda ve lojistik. Burada Ordu’yu ben çok şanslı görüyorum. Topçam Barajıyla, yapılan HES’lerle ve çöpten üretilen elektrikle. Şimdi ise dalga enerjisine başlıyoruz. Ordu’muzun hırçın dalgasını enerji üretmek için kullanacağız. Rüzgâr enerjisini de buna dâhil edeceğiz. Enerji alanında iyi durumdayız, içme suyu açısından iyiyiz. İleride en yaşanan bölge buralar olacak. Bizim burada asıl yapmak istediğimiz yeşil ekonomi. Biz göreve geldiğimizden bu yana tarım ve gıda güvenliği ağırlıklı kendi kentine yeten bir şehir oluşturmak istedik ve bunu arttırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

“HER ZAMAN ORDU ÜST KİMLİĞİ İLE HAREKET EDECEĞİZ”

Meclisteki konuşmasında çatışma kültürü ile bir sonuç elde edilemeyeceğine dikkat çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu üst kimliği ile hareket etme vurgusu yaptı.

Ortak düşünerek topyekûn kalkınmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Güler, şunları kaydetti:

“Biz her zaman Ordu üst kimliği ile hareket edeceğiz. Çatışma kültürü bizi ileriye götürmez. Biz hep ortak düşüneceğiz. Hatta komşu illerimizle de ortak düşünmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra uyum içinde çeşitlilik, bunu bir belediyecilik anlayışı haline getirmek istiyorum. Hepimiz farklı düşünebiliriz, farklı siyasi görüşler olabilir ama biz bir yerel yönetim olarak topyekûn kalkınmamız lazım. Bu bir bayrak yarışı. O yüzden ben partiler üstü hareketi tercih ediyorum. Burada bu uyum içinde çeşitliliği yapabiliriz ve burada Türk siyasetine katmak istediğim ‘duygudaşlık’ terimi ile aynı duyguda buluşalım. Biz sevgiyi büyütelim bunu istiyoruz”

“YERİNDE YÖNETİMİN EN İYİ ÖRNEKLERİNİ GÖSTERİYORUZ”

Konuşmasında ayrıca Fatsa’ya yapılan sayısız yatırım hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Güler, Fatsa’nın en önemli sorunu olarak görünen suya kalıcı çözümler ürettiklerini belirtti.

Yerinde yönetimin en büyük örneğini OSKİ’yi tam merkeze taşıyarak gösterdiklerini anlatan Başkan Güler, sözlerini şöyle tamamladı:

“Fatsa’nın en öneli sorunu içme suyuydu. Bu sıkıntıların bir kısmı suyun kendi sorunu iken bir kısmının da elektrik kesintileri olduğunu gördük. TEDAŞ belediye alanı olmasa da araya girerek bu sorunlar çözdük. 15 adet yeni jeneratör aldık. Bunlardan en önemlisi de, çok örneği yok. OSKİ’yi bir yerden alıp bir yere taşıdık. Bir vilayette en büyük kuruluşunu alıp bir yerden bir yere taşımak önemlidir. Biz bunu yaparken OSKİ’nin tam merkezde olmasını istedik. Yerinden yönetimi uygulamış olduk.”

FATSA BELEDİYE BAŞKANI KİBAR’DAN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR

Toplantıda bir konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise, “Sayın Bakanımız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde Fatsa’mızda 4 yıllık süre zarfı içerisinde birçok belediye yatırımını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Fatsa’mız birçok kronikleşmiş sorununu bu 4 yıllık süre içerisinde atlatmış oldu. Bundan sonrada Büyükşehrimizin öncülüğünde Fatsa’mız için çalışmaya devam edeceğiz. Bize verdiği tüm katkılar dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

BAŞKAN GÜLER, MECLİS ÜYELERİNİN SORULARINI YANITLADI

Meclis toplantısında ayrıca Fatsa Belediye Meclis Üyeleri Başkan Güler’e toplantıya katılımı ve verdiği bilgiler dolayısıyla teşekkür ederken merak ettikleri konular hakkında da Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e sorular yöneltti. Başkan Güler’de kendisine yöneltilen tüm sorulara içtenlikle yanıt verdi.