Genel

Ordu’da Bir Kişi Kendini İple Asarak Canına Kıydı

Ordu’nun Perşembe ilçesinde bugün öğle saatlerinde üzücü bir olay meydana geldi. Salim Soğuksu adlı vatandaş intihar etti..

Ordu Perşembe ilçesi Soğukpınar Mahallesi (Karavaiz) mevkiinden olan ve Kacalı Mahallesinde ikamet eden Hollanda’dan emekli olan 1961 doğumlu Salim Soğuksu, evde kimsenin olmadığı bir sırada kendisini tavana asarak intihar etti.
Hiçbir geçim sıkıntısı ve sorunu olmayan Salim Soğuksu’nun intihar nedeni sağlık sorunları nedeni ile  geçirdiği ruhi bunalım nedeni ile intihar ettiği belirtiliyor.
Evinde cansız bedeni bulunan Soğuksu hakkında C. Savcısı tarafından yapılan inceleme ve soruşturmanın ardından ceset Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırılmış olup, talihsiz olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Genel

MHP Ordu Milletvekili Aday Adayı Naci Şanlıtürk, Seçime Hazırız!

Haftalık İl Yönetim Kurulu Toplantısını gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’de seçim çalışmaları için teyakkuza geçildi.
Muhalefetin erken seçim ısrarları üzerine değerlendirmelerde bulunan MHP Ordu Milletvekili Aday Adayı Naci Şanlıtürk, MHP’nin ve Cumhur İttifakının seçim için zamanında da olsa erken de olsa her tarihe hazır olduklarını söyledi.
Aralık ayında yoğun programları arasında talihsiz bir kaza geçiren Şanlıtürk’e geçmiş olsun ziyaretleri yoğun bir şekilde sürüyor. Partisinin “KOMŞUM NASILSIN?” temalı programlarına yeniden start verdiklerini sözlerine ekleyen Şanlıtürk, erken seçim için anayasada iki yolun bulunduğunu belirterek” Zamanında da olsa erkene de alınsa hazırız” dedi.
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde anayasaya göre üçüncü kez aday olup olamayacağına ilişkin tartışma sürüyor. Bu tartışmaları aşmak için iktidarın 18 Haziran 2023’te düzenlenecek genel seçimleri öne çekebileceği öne sürülüyor. Muhalefetin hala aday belirleyemediğine de dikkat çeken Şanlıtürk, seçimlerle ilgili ”Zamanında da olsa erkene de alınsa hazırız” diyerek muhalefeti adayını açıklamaya çağırdı. Şanlıtürk, şunları söyledi: ”Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri ister zamanında ister erkene alınsın biz iki seçeneğe de hazırız. Seçim kararının alınabilmesi için ya 360 vekilin oyu ya da cumhurbaşkanımızın Türkiye’yi seçime götürmesi lazımdır. İki yol da hukukidir” diye konuştu.

Genel

Ordu’da Büyükşehir İtfaiyesi 1 yılda 6 bin 306 olaya müdahale etti

 Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı 2022 yılında il genelinde 1425’i yangın, 368’i trafik kazası, 1703’ü insan ve hayvan kurtarma, 259’u su çekimi, 125 boğulma tehlikesi ve 2426’sı diğer itfai olaylar olmak üzere toplam 6306 olaya müdahale etti. Yıl boyunca 1409 denetim yapan ekipler, 236 kurumda 9 bin 824 vatandaşa da eğitim verdi.

125 KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI

Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) ile il genelinde oluşturulan 17 plajda su kazalarını önleme hizmeti verilerek vatandaşların yaz aylarında daha güvenli vakit geçirmeleri için imkân sağlandı. Boğulma tehlikesi geçiren 125 kişi OSKEM’le yaşama tutundu.

ARAMA KURTARMA EKİBİ 7/24 GÖREVE HAZIR

Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Su altı ve Su üstü Arama Kurtarma ekipleri geçtiğimiz yıllarda çeşitli illerde meydana gelen doğal afetlerde etkin rol oynadı. Ülke genelinde katılım sağladığı olaylarla dikkat çeken ekipler 7/24 göreve hazır konumda bekledi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan gönüllü itfaiyecilik projesi kapsamında Mesudiye ilçesi Topçam Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlara 40 saat teorik ve uygulamalı eğitim verilerek, muhtemel yangın durumunda ilk ve etkin müdahalenin yapılması için gönüllü itfaiye erleri yetiştirildi. Düzenlenen törenle gönüllü itfaiyeci belgesine kavuşan ekibe ayrıca 1 tane itfaiye aracı teslim edildi.

PAROLA: “DAHA GÜVENLİ BİR ORDU”

“Daha güvenli bir Ordu” parolasıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme Şube Müdürlüğü Denetim Birimi ekipleri, 2022 yılında 1409 denetim faaliyeti gerçekleştirerek vatandaşlara yapı, bina, işyeri, tesis ve işletmede yangın güvenliği uygulamalarıyla ilgili ücretsiz danışmalık hizmeti sundu.

İTFAİYE EĞİTİMLERİNİN KARADENİZ ÜSSÜ OBİTEM

Eğitim çalışmalarında Karadeniz bölgesinde başarılı çalışmalara imza atan İtfaiye Eğitim Merkezi ile geride bırakılan yılda Giresun İtfaiyesi, Giresun AFAD Arama Kurtarma Ekibi, Espiye, Tirebolu, Bulancak, Yağlıdere İtfaiyeleri başta olmak üzere birçok kurum kuruluş ile itfaiye personelleri, vatandaşlar ve gönüllülere yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çalışmalar neticesinde 236 kurumda 9824 kişiye eğitim verildi.

2022 yılında gerçekleştirilen tanıtım programı ile OBİTEM 16 büyükşehir, 14 il, 13 ilçe belediyesi ile 2 üniversite ve Türkiye Belediyeler Birliği eğitim biriminden yaklaşık 150 kişiye ev sahipliği yaptı.

Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından ise Ordu Büyükşehir Belediyesine bağlı yerleşkelerde Sivil savunma planları, TAMP, sabotaj planları güncellenmesi faaliyetleri gerçekleştirildi.

Genel

Başkan Karlıbel ’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel,400 TL işveren asgari ücret destekleri uygulamasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Başkan Karlıbel açıklamasında; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan asgari ücrete uygulanacak desteğin 250 TL’den 400 TL’ye çıkarılması taleplerimiz arasında bulunan son derece önemli bir destektir. Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ilgili Bakanlarımıza ve bu taleplerimizin temsilini sağlayan Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıkloğlu’na iş dünyası adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bununla birlikte ilk kez 2013 yılında uygulamaya konulan ve 2022 yılının sonuna kadar da uygulanan özel sektöre yönelik 6 puanlık sigorta primi işveren desteğinin de en azından bölgemiz için yeniden uygulamaya konulması talep etmekteyiz. Bu destek işverenlerin üzerinde oluşan yükü dengelemeye büyük bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca işçi çıkarma ve iş yeri kapama gibi olumsuzlukların da önünü kapayacaktır.

Bu talebimizin hassasiyetle incelenerek gereğinin yapılacağı inanıyor, kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ediyorum.” İfadelerine yer verdi.